Vi har tidligere skrevet om marginhandel med kryptovaluta og vi understreket hvor ekstremt risikabelt dette kan være. Hvis du har lest avisene i det siste, så har du garantert fått med deg saken om hvordan nordmannen Einar Aas gikk fra å være en av de rikeste i Norge til muligens personlig konkurs på bare noen få dager.

Han hadde tatt ekstrem risiko og var ikke forberedt på ekstreme irregulære svingninger i det nord europeiske kraftmarkedet. Det medførte at han ikke hadde nok sikkerhet for sine handler og NASDAQ måtte tvangsselge alle hans posisjoner.

Så hva har dette med krypto å gjøre? 

Selv om du ikke har 1,5 milliarder på bok eller i spill. Så kan marginhandel være ekstremt risikofylt. Det er gambling, det kan gå bra men om det går dårlig…da kan det gå ekstremt dårlig også. I krypto så kan det samme som kraftmarkedet skje. En dag med lite likviditet og en stor aktør som må selge unna, da kan alle dine posisjoner bli borte.

Så dette er bare en påminnelse til alle om at det er svært risikofylt og at man ikke burde ta mer risiko enn man har råd til å ta.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here