Coinbase har i en bloggpost offentliggjort at de har pauset handel i kryptovalutaen ETC, grunnet det man kaller et 51% angrep og “dobbel spending”. Det er oppdaget suspekte transaksjoner på til sammen 430000 dollar, tilsvarende 3,7 millioner NOK. Coinbase har stengt ned alt av handel i ETC og flere kommer sikkert til å følge dette.

Flere på Twitter bruker denne hendelsen for å fronte sin egen kryptovaluta. En av de som gjør dette er David Schwartz som er CTO av Ripple (XRP) som påpeker at dette er en risiko med såkalte “Proof of Work” systemer og at XRP selvfølgelig ikke er det

Charles Hoskinson som selv har vært med på å lage Ethereum, men nå kanskje mest kjent som mannen bak Cardano. Han har igjennom sitt IOHK selskap bidratt på ETC sin GitHub. Han har følgende kommentar forløpig:

Good luck getting anything to change. ETC doesn’t seem to want to innovate— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) January 7, 2019

Hva er et 51% angrep?

Et 51% angrep er et potensielt angrep på en blockchain, der en organisasjon på en eller annen måte er i stand til å kontrollere størstedelen av nettverksminekraften (hashrate). så de styrer mer enn 50% av n datakraften. Angrepene ville kunne forhindre nye transaksjoner i å få bekreftelser, slik at de kunne stoppe utbetalinger mellom noen eller alle brukere. De ville også kunne reversere transaksjoner som ble fullført mens de var i kontroll over nettverket, noe som betyr at de kunne bruke dobbelte penger, såkalt “dobbel spending”.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here