Natt til i dag norsk tid så bekreftet Facebook at de jobber med å lage sin egen kryptovaluta for overføringer mellom brukere i appen WhatsApp. Dette kommer i kjølevannet av at flere har rapportert at Facebook har vært svært aktive med å kapre kloke hoder innenfor blockchain. 

Tidligere har det vært spekulert i rykter om at Facebook kom til å bruke Litecoin, men nå går ryktene på at de utvikler sin egen “stablecoin”. Altså en kryptovaluta som er knyttet til dollaren eller annen valuta. 

Videre mener kilder at denne kryptovalutaen og funksjonen hovedsakelig kommer til å bli lansert i India. India har generelt hatt et veldig negativt syn på kryptovaluta, samtidig har de et enormt behov for gode betalingsløsninger. 

Det er fortsatt tidlig å si hva dette vil ha å si for kryptovaluta generelt, men dette er utrolig bra for adopsjonen av kryptovaluta og når Facebook kommer til å lansere dette så vil dette bli den kryptovalutaen som har aller flest brukere. Den vil få flere brukere enn Bitcoin! Noen vil hevde at dette er negativt – det kan det også være. De aller færreste selskapene i verden vil ha mulighet til å utvikle sin egen kryptovaluta, disse vil kanskje prøve å følge opp Facebook men bruke f.eks Litecoin, XRP, XLM, DAI eller en annen kryptovaluta.

Vi kommer til å følge opp saken ennå mer så fort vi finner mer informasjon. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here