Det er vanlig å glede seg til fredager, men 10.08.2018 kan bli en ekstrem viktig dag for alle som har investert i Bitcoin den siste tiden. Da skal nemlig SEC ( møtes for å diskutere den nye søknaden om en Bitcoin-ETF. Sist uke så fikk SEC en presentasjon av søkerne, det har nå blitt offentliggjort et dokument fra presentasjon, du kan lese det her.

I notatet som har kommet ut, så står det blant annet:

The Commission notes that bitcoin is still in the relatively early stages of its development and that, over time, regulated bitcoin-related markets of significant size may develop. Should such markets develop, the Commission could consider whether a bitcoin ETP would, based on the facts and circumstances then presented, be consistent with the requirements of the Exchange Act

Når ETF stemte ned Gemini (Winklevoss) sin ETF så var stemmene 3-1. Grunnen var at de mente at Gemini ikke hadde nok volum og at markedet var utsatt for sterk manipulasjon. Det som gjør denne fredagen så spennende, er at det faktisk er et helt annet produkt de skal vurdere. I tillegg til at VanEck er en etablert aktør med erfaring.

Sannsynligheten for at en ETF blir godkjent på fredag blir av veldig mange vurdert som veldig lav. Samtidig så ser man i forkant av avgjørelsen på fredag at flere store finansgiganter som Goldman, Barclay`s og ICE går ut med meldinger om satsning på kryptomarkedet. Vi vet at ofte så er det nettopp disse som får nyheten først.

Det som skjer på fredag kan få enorme konsekvenser for prisen for Bitcoin. Hvis ETF blir utsatt, så kan vi stå på stedet hvil. Dersom Bitcoin får ja, da går prisen opp og om det skulle bli nei så kan det bli et enormt salgspress!

OPPDATERING: ETF AVGJØRELSE UTSATT TIL 30.09.2018

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here