NavnFordelerBesøk
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Dette er en norsk kryptobørs som har godkjennelse fra Finanstilsynet. Du får 0,001 BTC når du registrerer deg med bankID uten å gjøre innskudd. Det betyr BTC helt gratis!Kjøp nå!
Plus500 har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er kort forklart en type kryptovaluta som blir beskrevet som virutuelle penger eller digitale penger. En bitcoin finnes kun digitalt og er basert på en egen protokoll. Bitcoin er egentlig en liten fil som lagres på din PC eller mobil. En bitcoin kan deles opp i de minste fraksjoner og det betyr at hvis du skulle ønske å kjøpe bitcoin så trenger du ikke å kjøpe en hel Bitcoin. Du kan i prinsippet kjøpe bitcoin helt ned til o,01 øre selv om de fleste har noen minstebeløp de ønsker at du skal kjøpe for.

Det unike med Bitcoin er at hver transaksjoner lagres i en åpen protokoll som kalles blockchain. Det betyr at ingen kan bruke Bitcoin de ikke har, omgjøre transaksjoner eller omgjøre transaksjoner. Dette er en stor forskjell fra systemet som samfunnet i dag bruker på både NOK og USD. Til tross for åpenheten rundt transaksjoner så er det anonymitet og man kan ikke spore transaksjoner til et navn f.eks.

Husk at du kan få gratis Bitcoin hvis du går øverst på denne nettsiden og klikker på Miraiex sin oppføring!

Hvem lagde Bitcoin?

Det er ingen som vet hvem som lagde Bitcoin annet enn at synonymet var Satoshi Nakamoto. Vi har skrevet mer om historien til Bitcoin i vår innføring i bitcoin. Personen bak er et mysterium men det kan være at personen er død eller at det var flere personer som sto bak.

Hvordan brukes Bitcoin i dag?

I dag brukes bitcoin mest som et investerings-case, det betyr at de som kjøper Bitcoin i dag gjør dette stort sett for å være eksponert mot oppgang/nedgang i Bitcoin. Det kommer stadig nye løsninger i nettbutikker og lignende som gjør det mulig å ta betalt og ikke minst betale med Bitcoin.

I dag så finnes det flere aktører som kaffebutikker, pizzasjapper, nettcasinoer og andre som lar deg betale med Bitcoin.

Hvorfor er Bitcoin så verdifull?

Verdien av Bitcoin er svært omdiskutert. Noen hevder at verdien av Bitcoin er null og andre hevder at Bitcoin kommer til å bli verdt flere millioner kroner. Argumentajsonen for at Bitcoin er verdifull er at pengesystemet i dag ikke fungerer og at det stadig blir trykket mer penger. Bitcoin derimot er dermed begrenset til at det kun finnes 21 millioner bitcoins. Det betyr at etterhvert som flere ønsker å kjøpe Bitcoin så vil prisen på Bitcoin gå opp.

Det er ingen som klarer å spå fremtiden men bitcoin sin popularitet og ikke minst rykte blir bedre for hver eneste dag som går. Mye ligger derfor til rette for at Bitcoin kan vokse i verdi men hvor høy verdien vet ingen. Ettersom prisen på bitcoin i dag er stort sett drevet av spekulanter så kan man forvente både oppgang og nedgang i verdien over tid.

Hvordan lages en bitcoin?

Enkelt forklart blir en Bitcoin laget av datakraft som løser gåter. For hver eneste dag som går så blir dette vanskeligere og mer kostbart å lage en bitcoin. Det betyr at dette i seg selv vil være med på å bestemme verdien av Bitcoin. Før så var det flere privatpersoner som «minet» Bitcoin hjemme nå er dette i stor grad styrt av større aktører som har såkalte «mining farms».

Hvorfor kjøper folk bitcoin?

Det er flere grunner til at man kjøper bitcoin. Noen tror at bitcoin skal bli det «digitale gullet» og andre ønsker kun å spekulere i bitcoin. For mange så er det å eie litt bitcoin en fin måte å forsikre seg om det skulle skje noe stort med prisen på bitcoin at man får litt igjen for dette.

Bitcoin sin historie er kort men det er mange som har tjent mye penger på bitcoin og flere tror at det vil kunne skje igjen.

 

Legg igjen en kommentar

NavnFordelerBesøk
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Dette er en norsk kryptobørs som har godkjennelse fra Finanstilsynet. Du får 0,001 BTC når du registrerer deg med bankID uten å gjøre innskudd. Det betyr BTC helt gratis!Kjøp nå!
Plus500 har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!