Hvis man leser analyser av prisen på Bitcoin, så hender det veldig ofte at man hører om OTC-handler. Hva er OTC, hvem bruker OTC og hvorfor bruker de OTC? Det er dette vi skal gå litt dypere i detalj på i denne artikkelen.

Hva er OTC? 

OTC står for “over the counter” som I praksis betyr på norsk “over disken”. Det betyr at man ikke kjøper Bitcoin eller annen kryptovaluta på en børs, men kjøper den igjennom en megler direkte fra kjøper.

Hvem bruker OTC? 

De som bruker OTC er ofte de som har store ordre eller store selskaper. Det er også noen mindre investorer som bruker OTC, men det er svært sjeldent. På Bitcoin så kan det gjerne være privatpersoner som selger på OTC.

Hvorfor kjøper de OTC istedenfor å handle på børser? 

Det er flere grunner til at noen velger å kjøpe sin kryptovaluta OTC. Den største årsaken er at store ordre kan påvirke prisen om de kjøper den på børs. Når man kjøper store volum Bitcoin på børs så kan prisen på den første variere veldig fra den siste man kjøper. I tillegg så får man gjerne rabatter når man kjøper OTC og man bestemmer en fast pris per Bitcoin.

En annen grunn er sikkerhet. Når man skal kjøpe Bitcoin f.eks på Binance, så er man nødt til å kjøpe Tether eller en annen kryptovaluta som er bundet til dollaren. Når man kjøper krypto OTC så kan man bruke dollar, direkte til selgere. OTC-meglere har også en helt annen infrastruktur når det kommer til sikkerhet og “transport” av Bitcoin frem til lagring.

Hvor stor del av kryptomarkedet er OTC? 

Det er veldig vanskelig å finne ut nøyaktig hvor mye som går OTC. Vi har prøvd å finne kilder på dette uten å lykkes.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here