I morgentimene sist uke (norsk tid) så kunne man se at prisen på Bitcoin gikk opp til 7000 dollar på en times mellomrom. Dette kom ganske brått på de fleste og veldig mange lurte nok på hva som nøyaktig skjedde. Dessverre så var dette en veldig kortvarig oppgang. Grunnen til at prisen på Bitcoin pumpa var fordi mange ville bytte over fra USDT (tether) som er en såkalt “stablecoin” til andre “stablecoins” som TrueUSD. Grunnen er at veldig mange er usikre på sikkerheten som Tether har på sine midler. Tether hevder selv at de har en dollar i banken for hver Tether-coins som finnes.

For å komme seg ut av USDT så må de først selge sine USDT til Bitcoin, deretter må man kjøpe f.eks TrueUSD. Dette førte til at andre “stablecoins” gikk opp i verdi og Tether gikk helt ned til 0.95 dollar. Nå har prisen stabilisert seg igjen på Tether og den ligger nå 0.98 dollar.

Prisen på Bitcoin har holdt seg mellom 6500-6600 dollar etter dette. Når Bitcoin gikk opp – så gikk naturligvis altcoins opp og flere av disse har falt etter at prisen på Bitcoin “normaliserte” seg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here