NavnFordelerBesøk
NBX er en kryptobørs med godkjennelse fra Finanstilsynet og selskapet samarbeider med flyselskapet Norwegian. Få 10% av gebyrer tilbake i CashPoints 👍👍👍Kjøp nå!
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Prime XBT gir deg muligheten til å gå long eller short. 35% bonus på første innskudd.Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hvordan kjøpe bitcoin?

Bitcoin er den største og mest populære kryptovalutaen i verden. Før var det vanskelige å kjøpe bitcoin for vanlige folk men nå har det endret seg. Det har aldri vært enklere å kjøpe Bitcoin på en trygg og god måte. Det kan likevel være vanskelig å navigere seg i jungelen av informasjon som finnes der ute. Nedenfor kan du lese om våre anbefalte metoder å kjøpe bitcoin på og vår enkle forklaring på hvordan du kan kjøpe bitcoin. Vi har i tillegg skrevet litt om andre mer praktiske ting rundt det å eie Bitcoin.

Vi anbefaler at du bruker NBX når du skal kjøpe bitcoin. NBX er en børs som har sitt opphav fra Norwegian-emperiet og du kan enkelt kjøpe bitcoin der. Enkelt å registrere seg og enkelt å få kjøpt bitcoin. Klkk her for å registrere deg hos NBX!

Hvordan kjøpe bitcoin?:

 1. Velg hvilken børs eller lommebok du ønsker å bruke (vi har hele oversikten over de trygge stedene å kjøpe bitcoin på nedenfor). Vi anbefaler NBX eller Miraiex siden de har god brukervennlighet, de norske og ikke minst så gir de deg litt gratis bitcoin.
 2. Fyll ut informasjon de trenger om deg for at du skal få kjøpe bitcoin. Hvis du velger Miraiex så kan du faktisk verifisere deg med VIPPS. Enklee enn dette blir det ikke!
 3. Når du har registrert deg så må du fylle opp kontoen med penger du kan kjøpe bitcoin for. Dette kan du gjøre ved å overføre til bankkontoen som Miraiex har opplyst om.
 4. Hvis du tenker å sitte på din bitcoin langsiktig så anbefaler vi at du oppretter en lommebok for å lagre den
 5. Husk å benytt deg av passordløsningene som finnes på de forskjellige kryptobørsene så du sikrer din konto korrekt slik at din verdier er sikret.
 6. Før over bitcoin til en sikker lommebok

Hvis du ønsker å selge Bitcoin så kan du gjøre dette hos NBX, Miraiex eller andre børser. Hvis skal kjøpe og selge Bitcoin i større volum så anbefales det at man bruker en børs som har mer likviditet enn MiraiEx.

Enkelte kryptobørser har noe som heter KYC før du får kjøpe Bitcoin. Det betyr at du må sende inn dokumentasjon på hvem du er før du får kjøpe bitcoin. Enkelte har ikke denne prosessen før du faktisk skal ta ut penger som blir kalt “fiat” i denne runden. Hvis du velger å kjøpe bitcoin fra MiraiEx så kan du faktisk hoppe over KYC ved å verifisere deg med bank-id.

Vi oppdaterer guiden om hvordan du kan kjøpe Bitcoin på regelmessig men vi velger kun seriøse aktører. Det finnes dessverre mange useriøse aktører og vi er opptatte av at løsningen man velger skal være mer sikkert enn banken.

Alle aktører som vi promoterer har blitt testet av oss på på kjøp, salg og uttak av bitcoin. Vi anbefaler likevel at uansett hvor trygt det er å kjøpe bitcoin at du bruker alle mulige sikkerhetstiltak.

Før du gjør et kjøp av bitcoin så anbefaler vi deg å lese å vår innføring i bitcoin her!

Hvor er det best å kjøpe Bitcoin i Norge?

Nedenfor har vi oppsummert hvordan du kan kjøpe bitcoin i Norge. Alle aktører som vi promoterer har blitt testet av oss på på kjøp, salg og uttak av bitcoin. Vi anbefaler likevel at uansett hvor trygt det er å kjøpe bitcoin at du bruker alle mulige sikkerhetstiltak.

NBX

 

Norwegian Block Xchange er en børs som er backet av Bjørn Kjos og familien. De åpnet opp for kunder i 2020 og er en av flere nye norske kryptobørser som har kommet på markedet. Hos NBX kan du enkelt kjøpe bitcoin trygt og enkelt. De har godkjennelse fra Finanstilsynet og har store planer for å vokse. Du kan tjene 10 % av gebyrene i CashPoints som du kan bruke til å fly med.

MiraiEx

kjøp-bitcoin

MiraiEx er en norsk kryptobørs som drives fra Oslo. De er godkjent av Finanstilsynet og du kan dermed registere deg med Bank-Id. Dette er en kryptobørs hvor du kan kjøpe Bitcoin og Litecoin. De har et godt brukergrensesnitt og det at du kan bruke bankid gjør at du trygt kan kjøpe Bitcoin. Når du registrerer deg på MiraiEx via vår link her så vil du få gratis Bitcoin tilsvarende 0.001 på konto. Det krever ikke noe innskudd kun at du registrerer deg på børsen med Bank-ID.

 

Det finnes ikke mange norske aktører som lar deg kjøpe Bitcoin og det finnes heller ikke mange som lar deg gjøre det så trygt med bank-id. Klikk her for å registrere deg hos MiraiEx og få 0.001 Bitcoin helt gratis!

Coinbase

Coinbase.com er enkelt og trygg måte å kjøpe bitcoin. Coinbase er en av de største aktørene innenfor salg av Bitcoin, Etherum og Litecoin. I tillegg så utvider Coinbase med nye kryptovalutaer hele tiden. Her kan du enkelt åpne opp en konto, deretter så kan du kjøpe Bitcoin og du kan lagre den hos Coinbase. Når du først åpner en konto hos Coinbase så vil du i starten ha en restriksjon på hvor mye du kan kjøpe for om gangen. Etterhvert så vil denne grensen økes.

Coinbase har i tillegg gjort det mulig for deg å sikre kontoen din med både 2FAA og verifikasjon over SMS. Dette kombinert med et godt passord gjør at du kan lagre din kryptovaluta trygt.

En annen fordel med Coinbase er at man enkelt kan veksle Bitcoin eller annen kryptovaluta inn i penger. Det betyr at hvis ikke investerer langsiktig eller du trenger tilgang på verdiene dine relativt raskt så kan du enkelt veksle inn i “vanlige penger” på Coinbase.

COINBASE GIR DEG 10 DOLLAR I BTC GRATIS HVIS DU REGISTRERER DEG I DAG. KLIKK HER FOR Å FÅ 10 DOLLAR!

 

Etoro

Noen vil kanskje syntes at Coinbase er litt for teknisk og komplisert.  Da finnes det heldigvis et alternativ for deg som ønsker å kjøpe bitcoin. Dette alternativet er en annerledes måte å kjøpe bitcoin på. Dette alternativet passer best for deg som ønsker å ha mulighet til å kjøpe Bitcoin og shorte Bitcoin.

Etoro hadde et litt frynsete rykte før Bitcoin ble populært. Da var de mest kjent for derivat-handel og den kyniske gamblingen som foregikk der. Selv om de selvfølgelig ikke var verstingen der, men siden 2018 har Etoro tatt en klar possisjon inennfor kryptovaluta. Det har de gjort med en plattform som har flere forskjellige typer kryptovaluta og muligheten til å se hva andre investorer gjør.

Etoro.com er derfor det perfekte stedet for nybegynnere eller for folk som ønsker å komme raskt i gang med kryptovaluta. Nettopp fordi du kan kjøpe Bitcoin og et lite utvalg av alternative kryptovalutaer. Ulempen med Etoro er at det ikke er en wallet, du er derfor sårbar hvis noe skulle skje. Prisene på Etoro.com er også høyere på kjøp og lavere på salg enn andre plasser.  I tillegg så hender det at noen lager en egen versjon av Bitcoin, man kaller det en “fork” (gaffel på norsk). Da vil normalt folk som har Bitcoin få en del av denne “forken”, dette har man ikke mulighet for på Etoro i gang. De har en egen wallet, men den lar deg ikke føre ut verdier eller føre inn verdier fra andre plasser. Det betyr at du er bundet til å kjøpe og selge bitcoin med prisene som Etoro har.

Revolut

Dette er en bank som lar deg enkelt kjøpe Bitcoin med noen få klikk. Det tar ikke lang tid og det er svært lave gebyrer. Det negative med denne plassen er at man ikke kan flytte Bitcoin ut av Revolut. Dette er dermed mest for deg som ønsker å ha litt eksponering mot kryptovaluta uten å bruke den aktivit. Vi oppfordrer selvfølgelig alle som kjøper Bitcoin til å bruke den og men hvis du er en nybegynner på krypto så kan dette være en fin måte å starte på.

Nordnet

Nordnet selger ikke fysisik Bitcoin men de har noe som heter Bitcoin XTB. Dette er en ETF som lar deg eksponere deg mot utviklingen i prisen av Bitcoin. Om du ikke er komfortabel med å kjøpe bitcoin så kan dette være et veldig godt alternativ til deg. Det er en effektiv måte å få eksponering i sin portefølje mot bitcoin uten å måtte sitte med en digital lommebok.

Kaupang Krypto

Dette er en annen norsk kryptobørs med godkjennelse fra Finanstilsynet. Her kan du kjøpe bitcoin og du kan kjøpe andre typer kryptovaluta. Vi mener at MiraiEx ovenfor er et bedre alternativ ettersom de har etter våre beregninger flere kunder som kjøper bitcoin og mer likviditet. I tillegg så har MiraiEx et veldig godt introduksjonstilbud.

Bitruption

Dette er en annen norsk aktør som forløpig ser ut som en børs med veldig høye fees og passer nok bedre til en mer aktiv trader innenfor bitcoin. For de aller fleste så vil nemlig Miraiex være et veldig godt alternativ og her får du i tillegg bitcoin helt gratis når du registrerer deg med bank-id.

Se vår video som forklarer hvordan du enkelt kan kjøpe bitcoin:

 

Hvordan velger jeg hvilket sted som er best for meg å kjøpe bitcoin?

Uansett hvordan du velger å kjøpe Bitcoin så er det utrolig viktig at du føler deg trygg. Vi mener at vår liste over aktører som selger Bitcoin er komplett og at du burde en god måte å kjøpe Bitcoin på. Vi håper å kunne legge til flere norske kryptobørser etterhvert.

Det som er viktig når du skal kjøpe bitcoin er at du velger en børs som har:

 • Likviditet
 • Er trygg
 • Hvis norsk, godkjennelse fra Finanstilsynet

Finnes det banker som tilbyr kjøp/salg av Bitcoin?

Nei, forløpig er det ingen norske banker som lar deg kjøpe Bitcoin. Dette er veldig synd da det hadde vært en utrolig trygghet for mange å kunne eksponere seg mot krypto i den vanlige investeringsporteføljen. Det er nok ikke mange år før bankene vil tilby en eller annen form for eksponering mot Bitcoin. Det finnes noen ETFer og fond som kan indirekte investere i krypto, men da eier du ikke Bitcoin selv.

Likevel så er flere av kryptobørsene like trygge som banken og du kan med god samvittighet kjøpe Bitcoin hos de.

Strategi når du skal kjøpe Bitcoin

Veldig mange lurer på når det er lurt å kjøpe Bitcoin. Svaret de ofte får av andre kryptovalutainvestorer er ganske kort  “det er alltid bra å kjøpe Bitcoin”. Dette sier de fordi Bitcoin er teknisk designet for å gå opp i pris med bakgrunn i at det er et begrenset antall Bitcoin og at man forventer en ekstrem adopsjon av Bitcoin som et alternativ til gull.

Likevel så går det ann å være strategisk når man kjøper Bitcoin for å få en best mulig pris på investeringen din. Den anbefalte metoden er å gjøre som store investeringsselskaper gjør. Man kjøper ikke hele investeringen på en dag, men man sprer den over tid. Det betyr f.eks at hvis jeg skal kjøpe Bitcoin for 100000 kroner. Så istedenfor å kjøpe alt med en gang så sprer jeg det ut over 10 uker, hvor jeg kjøper Bitcoin for 10000 hver uke. Du kan selvfølgelig gjøre det over en lenger tidsperiode.

Ulempen med dette er hvis det kommer et voldsomt opprykk i prisen på Bitcoin så får du mindre Bitcoin. Fordelen er hvis prisen går ned så får man mer Bitcoin. Grunnen til at mange velger å kjøpe over tid er for å få litt “forsikring” mot nedgang og få en best mulig gjennomsnittelig pris.

Hvis du er opptatt av langsiktig gevinst når du kjøper Bitcoin. Hvis du f.eks ikke planlegger å selge før det har gått 2-5 år. Da vil det mest sannsynlig ikke spille noen rolle om du kjøper for 100000,- kroner i dag eller over 10 uker.

hvordan-kjope-bitcoin

Hvor kan jeg kjøpe mye Bitcoin til best mulig pris?

Flere med formue vurderer nå å kjøpe Bitcoin. Da ønsker man kanskje å kjøpe 20-1000 Bitcoins. Fordi markedet er så lite så vil en stor ordre Bitcoin presse prisen opp. Derfor vil det lønne seg å heller kjøpe Bitcoin hos noen som driver med OTC.

OTC står for “over the counter”. Det betyr i praksis at man har en megler eller mellomledd som kjøper Bitcoin fra annen person aktør for deg. Man avtaler en fast pris per Bitcoin istedenfor å kjøpe alle til “markedspris”. Da vil man få en bedre pris enn om man kjøpte bitcoin til markedspris, avhengig av størrelse så ville man fått en høyere snittpris.

For deg som ikke skal investere veldig store beløp så er det ikke noe poeng å kjøpe bitcoin over OTC. Da er den beste løsningen å kjøpe bitcoin fra noen av våre leverandører ovenfor. De har likviditet nok og ikke minst kan stille gode nok priser på alle transaksjoner.

Tenk sikkerhet når du kjøper bitcoin og ikke ta noen sjanser

Siden kryptovaluta og Bitcoin er såpass nytt så er det mange som vet å utnytte dette. Det finnes derfor utrolig mange svindlere som lager tjenester som kun er designet for å loppe deg for penger. Kjøp derfor aldri Bitcoin av en ukjent aktør, over epost eller andre aktører. Her er våre råd til deg som skal ut å kjøpe Bitcoin:

  1. Hvis det høres for godt ut til å være sant, så er det nettopp det.
  2. Ikke send Bitcoin til noen fremmede
  3. Ikke kjøp Bitcoin igjennom noen fremmede
  4. Ikke fortell noen hvor mye Bitcoin du ønsker å kjøpe eller selge
  5. Ikke oppgi sikkerhetskode til noen
  6. Når du diskuterer kryptovaluta, ikke bruk ditt ekte navn
  7. Vær kritisk til alle kilder rundt kryptovaluta
  8. Bruk kun seriøse børser

Gebyrer ved kjøp av bitcoin

Børsene tjener penger når du kjøper og selger bitcoin på børsene. Gebyrene varierer veldig fra børs til børs. Hos en seriøs aktør så er gjerne gebyrene så lave at man ikke merker noe til dette. Dersom man kjøper og selger bitcoin aktivt så kan gebyrer bli veldig viktig. Det man skal være veldig forsiktig med er at om man handler med derrivater (CFD) så er det gjerne en annen modell. Her opererer gjerne megleren med et mellomlegg som kan være ganske saftig.

Ettersom de aller fleste som kjøper bitcoin gjør dette for å holde på den over tid så vil gjerne gebyrer være veldig sekundært. Det er viktigere at man har enkle måter å kjøpe og gjerne en direkte kanal til bankoverføring når man ønsker dette.

Kan man kjøpe bitcoin med VIPPS?

Vi ser at veldig mange av de som lurer på hvordan de kan kjøpe bitcoin ønsker å bruke VIPPS. Nei, det er forløpig ikke mulig å kjøpe bitcoin med Vipps. Du kan kjøpe bitcoin med et vanlig bankkort hos de aller fleste børser. Enkelte banker har blokkert bitcoin-transaksjoner men det er ikke mange banker som har gjort dette. Du kan også kjøpe bitcoin med bankoverføring men dette tar gjerne litt tid. Riktignok, så tilbyr flere av de norske kryptobørsene VIPPS som verifikasjon når du skal logge inn. Forløpig er det ikke mulig å kjøpe med VIPPS.

Hvorfor stopper noen banker kjøp av bitcoin?

Den siste tiden så har det kommet frem at en del banker faktisk blokkerer muligheten for å kjøpe bitcoin. Det betyr at de blokkerer transaksjonen. Det blir stadig færre banker som blokkerer disse og hvis du kjøper av en norsk kryptobørs så vil du være trygg, disse transaksjonene blir ikke blokkert.

Veldig mange lurer på om de kan bruke et vanlig bankkort eller kredittkort for på å kjøpe bitcoin. Det går i de aller fleste tilfeller veldig bra. Likevel så ønsker vi oppfordre om å kun kjøpe bitcoin med penger du har selv, det vil si at vi ikke anbefaler at du kjøper bitcoin med lånte penger.

Hvordan lagre Bitcoin du har kjøpt?

Vi har skrevet en helt egen artikkel som omhandler nettopp hvordan du kan lagre Bitcoin og andre kryptovalutaer.  Det er ekstremt viktig at du oppbevarer din kryptovaluta godt. Det finnes folk som har lever av at andre ikke tenker på sikkerhet når det kommer til sin kryptovaluta.

Det finnes flere måter å kjøpe bitcoin på i dag men det er 3 steder det er enklere å kjøpe enn andre. Hvis du ikke skal kjøpe mye bitcoin hver gang og i mindre beløp så kan vi anbefale Coinbase.com, det er enkelt og trygt. Coinbase er en av de største aktørene innenfor salg av Bitcoin, Etherum og Litecoin.Her kan du enkelt åpne opp en konto, deretter så kan du kjøpe Bitcoin og overføre til f.eks din Bitgo-lommebok. Når du først åpner en konto hos Coinbase så vil du i starten ha en restriksjon på hvor mye du kan kjøpe for om gangen. Etterhvert så vil denne grensen økes.

Dersom du skal kjøpe Bitcoin for mer enn 3000,- kroner så kan vi anbefale BitMynt.no som drives av en nordmann som heter Sturle. Han har et meget godt rykte og det er en lav kostnad ved å bruke tjenesten hans. Du kan kjøpe bitcoins av han via epost og via IRC, selv har vi utelukkende benyttet oss av epost. Ulempen er at kursen kan svinge fra du sender eposten og pengene til han, dette kan også gå i din favør. Hvis du planlegger å kjøpe Bitcoin for å “hodle” (ikke selge for kortsiktig” gevinst så er Bitmynt et svært godt alternativ til f.eks Coinbase.

Se opp for svindel

Bitcoin har dessverre noen som utnytter “merkevaren”. De skriver gjerne det vi kaller for “spam eposter”. Her skriver de gjerne om hvor mye du kan tjene på å investere i Bitcoin og en software som trader Bitcoin automatisk for profitt. Dette er svindel og ikke la deg lure. Det er noen som tjener masse penger på Bitcoin ved å trade den men dette er ikke noe automatisk program og det er heller gjerne ikke noe du kan kjøpe deg inn i. De kaller dette for kryptoroboter og de er svært smarte når de markedsfører dette. Den mest kjente aktøren her som du kanskje har sett annonser for på Facebook og Twitter er Bitcoin Code.

Hvis du ønsker å tjene penger på Bitcoin så er den beste måten å kjøpe Bitcoin selv. Det er ikke noe garantert gevinst som ved alle andre investeringer. Hvis du kjøper Bitcoin så eksponerer du deg både mot prisoppgang og prisnedgang. Vi opplever at mange tror at Bitcoin skal gå rett opp, men den går gjerne opp,ned og til siden. Så før du kjøper Bitcoin så bør du være veldig klar over risikoen du tar.

Vi anbefaler at man i tillegg er særlig obs på hvilke børser man velger å handle på. Nå finnes det veldig mange gode alternativer og det er ingen grunn til at du skal velge en litt luguber børs. Vi anbefaler å støtte norske kryptobørser fremfor utenlandske giganter.

Er det trygt å kjøpe Bitcoin?

Ja, hvis du velger en aktør som vi har listet opp ovenfor så kan du være trygg. Hvis du ønsker å være helt sikker på at den bitcoinen du har kjøpt er 100% trygg så kan du lagre denne offline og da er det faktisk tryggere enn pengene i banken. Dette har selvfølgelig ikke noe med prisutviklingen på Bitcoin å gjøre men heller med at den kryptovalutaen du lagrer er trygg.

Hva gjør jeg hvis jeg ønsker å selge bitcoin jeg har kjøpt?

Om du har kjøpt bitcoin som du nå ønsker å selge. Det kan være du ønsker å ta litt profitt eller kanskje du trenger penger så er det greit å kunne selge bitocin for norske kroner. Om du bruker en norsk kryptobørs så kan du selge til norske kroner. Om du bruker Coinbase så er du nødt til å først veksle til euro og deretter når du har gjort dette så kan du overføre euro til din norske bank. Når dette skjer så blir din valuta automatisk overført i NOK til din konto.

Lyst til å lære mer om Bitcoin før du kjøper?

Vi i KryptovalutaInvestor.com er ikke bare opptatt av at du skal kjøpe Bitcoin men også forstå bitcoin. Nedenfor har vi samlet linker til de nettsidene vi mener gir deg best informasjon om Bitcoin:

CryptoRunner Norge

Bitcoin.org 

Coinbase Learn

Hvordan sjekker jeg prisen på Bitcoin?

For det første så er du nødt til å se hvilken pris børsen du bruker å kjøpe og selge bitcoin på. Denne prisen kan være forskjellig fra børs til børs. Dette er fordi at en børs trenger en kjøper og selger. Hvis du velger en mindre børs med et lavere antall kjøpere og selgere så vil gjerne prisen være noe forskjellig. Om børser du brukte til å kjøpe bitcoin på har en lavere pris enn f.eks den du finner på CoinMarketcap.com så kan du overføre til f.eks en børs med mer likviditet og bedre pris. Det kan derfor være lurt å kjøpe bitcoin på en børs som har lav likviditet og heller overføre Bitcoin til en børs med bedre likviditet når du skal selge. Hvis du er usikker på markedsprisen på Bitcoin så kan sjekke coinmarketcap.com.

Hvordan får jeg med meg siste nytt om Bitcoin?

Når man skal investere i bitcoin eller kryptovaluta generelt så kan det være greit å holde seg litt oppdatert. For å holde seg oppdatert så holder det å følge noen nøkkelpersoner på Twitter. Følg disse så holder du deg oppdatert på prisen på Bitcoin:

KryptovalutaInvestor.com sin twitter kanal 

Bitcoin.org sin twitter 

Er det smart å kjøpe bitcoin nå i 2020?

Dette er noe veldig mange lurer på og vi kan ikke gi deg et riktig svar. Prisen på bitcoin beveger seg raskt og det er flere elementer som er med på å bestemme prisen på bitcoin. Vi er ikke investeringsrådgivere eller kompetanse til å gi deg noen som helst anbefaling. Vi kan fortelle deg hvordan du kan kjøpe bitcoin og ikke minst hvor du burde kjøpe bitcoin. Når det kommer til om det er lurt å investere i bitcoin så er vår personlige mening at prisen på bitcoin skal opp videre men vi oppfordrer deg til å gjøre undersøkelser selv slik at du kan eie investeringen din selv.

Det er flere grunner til at vi mener det kan være smart å se på bitcoin i 2020. Vi har skrevet en egen artikkel om dette med tittel hvordan går det med bitcoin nå. Vi skal oppsummere raskt for deg hvorfor vi har troen på å kjøpe bitcoin i 2020 her:

 • Sentralbankene printer penger som aldri før
 • Mindre tilitt til banker og myndigheter
 • Uroligheter i verden
 • Lave renter
 • Irrasjonelt aksjemarked
 • Økende interesse for bitcoin og blockchain generelt

Når det er sagt så er det høy risko med bitcoin. Prisen kan skyte opp og den kan dale ned. Så kjøp derfor ikke bitcoin for penger du trenger til andre ting og som du ikke har råd til å tape.

Norsk banker blokkerer kjøp av bitcoin

Enkelte norske banker blokkerer kjøp av bitcoin og kjøp av kryptovaluta. Dette gjør de av hensyn til din sikkerhet men dette blir stadig åpnet mer opp. Hvis din bank blokkerer deg fra å kjøpe bitcoin så anbefaler vi at du bytter bank. Nedenfor har vi listet opp noen kryptovennlige banker:

Sbanken

Bank Norwegian

Revolut

DNB

Sparebanken1

Ofte stilte spørsmål om kjøp av bitcoin

Vi får inn veldig mange spørsmål fra nordmenn som ønsker å kjøpe bitcoin. Nedenfor har vi prøvd å svare på de vanligste spørsmålene.

Kan jeg betale med bitcoin jeg kjøper?

Ja, du kan betale med bitcoin men forløpig så er det ikke så veldig mange steder som aksepterer bitcoin. Hvis du ønsker mer informasjon om hvor du kan betale med bitcoin så finnes det en oversikt her.

Er det lov å kjøpe bitcoin i Norge?

Ja, det er lov å kjøpe bitcoin i Norge.

Hvis jeg mister min bitcoin kan jeg få den tilbake?

Det er veldig vanskelig å finne igjen bitcoin du har mistet eller sendt feil. Derfor er det utrolig viktig at du lagrer din kryptovaluta korrekt. Vi har skrevet en artikkel om hvordan du bør lagre bitcoin her.

Må jeg skatte av gevinster fra bitcoin og annen kryptovaluta?

Ja, du er nødt til å skatte av gevinster fra kjøp og salg av kryptovaluta. Skattetaten har laget en egen underside om dette som du kan lese her. 

Noen siste tips til deg som skal kjøpe Bitcoin

Det å kjøpe Bitcoin kan være veldig spennende og Bitcoin er veldig volatil. Det betyr at prisen på Bitcoin kan falle veldig raskt eller gå veldig raskt opp. Når du bestemmer deg for å kjøpe Bitcoin så bør du derfor først finne ut hvilken intensjon du har. Hvis intensjonen din med investeringen din er langsiktig 3-5 år så trenger du ikke gjøre noe. Hvis intensjonen din er 1-2 år så anbefaler vi at du sørger for å ta profitt hvis mulig underveis. Når man kjøper Bitcoin så vet man ikke om man kjøper den lavt eller høyt så det å tenke kortsiktig er ikke nødvendigvis lukrativt.

Vi anbefaler at du leser vår guide kryptovaluta for nybegynnere og ikke minst engasjerer deg på vårt forum! Om du er interessert i å vurdere flere kryptovalutaer som du kan kjøpe så anbefaler vi at du leser hvordan du kan kjøpe ethereum her.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

KryptoValutaInvestor.com
Average rating:  
 2 reviews
by Alex on KryptoValutaInvestor.com
Super guide!

Super guide!

by Ole André on KryptoValutaInvestor.com
Takk for hjelpen!

Tusen takk for info! Nå har jeg kjøpt min første lille slump med Bitcoin hos Coinbase 😀 Fungerte veldig greit, betalte med bankkortet!

Gratulerer, Ole André! Lykke til med investeringen 🙂

NavnFordelerBesøk
NBX er en kryptobørs med godkjennelse fra Finanstilsynet og selskapet samarbeider med flyselskapet Norwegian. Få 10% av gebyrer tilbake i CashPoints 👍👍👍Kjøp nå!
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Prime XBT gir deg muligheten til å gå long eller short. 35% bonus på første innskudd.Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!