NavnFordelerBesøk
Dette er en norsk kryptobørs som har godkjennelse fra Finastilsynet. Du får 0,001 BTC når du registrerer deg med bankID uten å gjøre innskudd. Det betyr BTC helt gratis!Kjøp nå!
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
Bitmex lar deg enkelt få lov å å investere med opptil 100x gearing.Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hvordan kjøpe bitcoin?

Bitcoin er den største og mest populære kryptovalutaen i verden. Det har aldri vært enklere å kjøpe Bitcoin på en trygg og god måte. Nedenfor kan du lese om våre anbefalte metoder å kjøpe bitcoin på. Vi oppdaterer guiden om hvordan du kan kjøpe Bitcoin på regelmessig men vi velger kun seriøse aktører. Det finnes dessverre mange useriøse aktører og vi er opptatte av at løsningen man velger skal være mer sikkert enn banken.

MiraiEx

MiraiEx er en norsk kryptobørs som drives fra Oslo. De er godkjent av Finanstilsynet og du kan dermed registere deg med Bank-Id. Dette er en kryptobørs hvor du får kjøpt de store og vanlige kryptovalutaene som Bitcoin og Litecoin. De har et godt brukergrensesnitt og det at du kan bruke bankid gjør at du trygt kan kjøpe Bitcoin. Når du registrerer deg på MiraiEx via vår link her så vil du få gratis Bitcoin tilsvarende 0.001 på konto. Det krever ikke noe innskudd kun at du registrerer deg på børsen med Bank-ID.

Det finnes ikke mange norske aktører som lar deg kjøpe Bitcoin og det finnes heller ikke mange som lar deg gjøre det så trygt med bank-id. Klikk her for å registrere deg hos MiraiEx og få 0.001 Bitcoin helt gratis!

Coinbase

Den første vi kan anbefale er Coinbase.com, det er enkelt og trygt. Coinbase er en av de største aktørene innenfor salg av Bitcoin, Etherum og Litecoin. I tillegg så utvider Coinbase med nye kryptovalutaer hele tiden. Her kan du enkelt åpne opp en konto, deretter så kan du kjøpe Bitcoin og du kan lagre den hos Coinbase. Når du først åpner en konto hos Coinbase så vil du i starten ha en restriksjon på hvor mye du kan kjøpe for om gangen. Etterhvert så vil denne grensen økes.

Coinbase har i tillegg gjort det mulig for deg å sikre kontoen din med både 2FAA og verifikasjon over SMS. Dette kombinert med et godt passord gjør at du kan lagre din kryptovaluta trygt.

En annen fordel med Coinbase er at man enkelt kan veksle Bitcoin eller annen kryptovaluta inn i fiat. Det betyr at hvis ikke investerer langsiktig eller du trenger tilgang på verdiene dine relativt raskt så kan du enkelt veksle inn i “vanlige penger” på Coinbase.

COINBASE GIR DEG 10 DOLLAR I BTC GRATIS HVIS DU REGISTRERER DEG I DAG. KLIKK HER FOR Å FÅ 10 DOLLAR!

Etoro

Noen vil kanskje syntes at Coinbase er litt for teknisk og komplisert.  Da finnes det heldigvis et alternativ for deg også. Dette alternativet er en annerledes måte å kjøpe bitcoin på. Dette alternativet passer best for deg som ønsker å ha mulighet til å kjøpe Bitcoin og shorte Bitcoin.

Etoro hadde et litt frynsete rykte før kryptovaluta ble populært. Da var de mest kjent for derivat-handel og den kyniske gamblingen som foregikk der. Selv om de selvfølgelig ikke var verstingen der, men siden 2018 har Etoro tatt en klar possisjon inennfor kryptovaluta. Det har de gjort med en plattform som har flere forskjellige typer kryptovaluta og muligheten til å se hva andre investorer gjør.

Etoro.com er derfor det perfekte stedet for nybegynnere eller for folk som ønsker å komme raskt i gang med kryptovaluta. Nettopp fordi du kan kjøpe Bitcoin og et lite utvalg av alternative kryptovalutaer. Ulempen med Etoro er at det ikke er en wallet, du er derfor sårbar hvis noe skulle skje. Prisene på Etoro.com er også høyere på kjøp og lavere på salg enn andre plasser.  I tillegg så hender det at noen lager en egen versjon av Bitcoin, man kaller det en “fork” (gaffel på norsk). Da vil normalt folk som har Bitcoin få en del av denne “forken”, dette har man ikke mulighet for på Etoro i gang. De har en egen wallet, men den lar deg ikke føre ut verdier eller føre inn verdier fra andre plasser. Det betyr at du er bundet til å kjøpe og selge bitcoin med prisene som Etoro har.

Revolut

Dette er en bank som lar deg enkelt kjøpe Bitcoin med noen få klikk. Det tar ikke lang tid og det er svært lave gebyrer. Det negative med denne plassen er at man ikke kan flytte Bitcoin ut av Revolut. Dette er dermed mest for deg som ønsker å ha litt eksponering mot kryptovaluta uten å bruke den aktivit. Vi oppfordrer selvfølgelig alle som kjøper Bitcoin til å bruke den og men hvis du er en nybegynner på krypto så kan dette være en fin måte å starte på.

Strategi når du skal kjøpe Bitcoin

Veldig mange lurer på når det er lurt å kjøpe Bitcoin. Svaret de ofte får av andre kryptovalutainvestorer er ganske kort  “det er alltid bra å kjøpe Bitcoin”. Dette sier de fordi Bitcoin er teknisk designet for å gå opp i pris med bakgrunn i at det er et begrenset antall Bitcoin og at man forventer en ekstrem adopsjon av Bitcoin som et alternativ til gull.

Likevel så går det ann å være strategisk når man kjøper Bitcoin for å få en best mulig pris på investeringen din. Den anbefalte metoden er å gjøre som store investeringsselskaper gjør. Man kjøper ikke hele investeringen på en dag, men man sprer den over tid. Det betyr f.eks at hvis jeg skal kjøpe Bitcoin for 100000 kroner. Så istedenfor å kjøpe alt med en gang så sprer jeg det ut over 10 uker, hvor jeg kjøper Bitcoin for 10000 hver uke. Du kan selvfølgelig gjøre det over en lenger tidsperiode.

Ulempen med dette er hvis det kommer et voldsomt opprykk i prisen på Bitcoin så får du mindre Bitcoin. Fordelen er hvis prisen går ned så får man mer Bitcoin. Grunnen til at mange velger å kjøpe over tid er for å få litt “forsikring” mot nedgang og få en best mulig gjennomsnittelig pris.

Hvis du er opptatt av langsiktig gevinst når du kjøper Bitcoin. Hvis du f.eks ikke planlegger å selge før det har gått 2-5 år. Da vil det mest sannsynlig ikke spille noen rolle om du kjøper for 100000,- kroner i dag eller over 10 uker.

Hvor kan jeg kjøpe mye Bitcoin til best mulig pris?

Flere med formue vurderer nå å kjøpe Bitcoin. Da ønsker man kanskje å kjøpe 20-1000 Bitcoins. Fordi markedet er så lite så vil en stor ordre Bitcoin presse prisen opp. Derfor vil det lønne seg å heller kjøpe Bitcoin hos noen som driver med OTC.

OTC står for “over the counter”. Det betyr i praksis at man har en megler eller mellomledd som kjøper Bitcoin fra annen person aktør for deg. Man avtaler en fast pris per Bitcoin istedenfor å kjøpe alle til “markedspris”. Da vil man få en bedre pris enn om man kjøpte bitcoin til markedspris, avhengig av størrelse så ville man fått en høyere snittpris.

Tenk sikkerhet og ikke ta noen sjanser

Siden kryptovaluta og Bitcoin er såpass nytt så er det mange som vet å utnytte dette. Det finnes derfor utrolig mange svindlere som lager tjenester som kun er designet for å loppe deg for penger. Kjøp derfor aldri Bitcoin av en ukjent aktør, over epost eller andre aktører. Her er våre råd til deg som skal ut å kjøpe Bitcoin:

  1. Hvis det høres for godt ut til å være sant, så er det nettopp det.
  2. Ikke send Bitcoin til noen fremmede
  3. Ikke kjøp Bitcoin igjennom noen fremmede
  4. Ikke fortell noen hvor mye Bitcoin du ønsker å kjøpe eller selge
  5. Ikke oppgi sikkerhetskode til noen
  6. Når du diskuterer kryptovaluta, ikke bruk ditt ekte navn
  7. Vær kritisk til alle kilder rundt kryptovaluta
  8. Bruk kun seriøse børser

Hvordan lagre kryptovalutaen du har kjøpt?

Vi har skrevet en helt egen artikkel som omhandler nettopp hvordan du kan lagre Bitcoin og andre kryptovalutaer.  Det er ekstremt viktig at du oppbevarer din kryptovaluta godt. Det finnes folk som har lever av at andre ikke tenker på sikkerhet når det kommer til sin kryptovaluta.

Det finnes flere måter å kjøpe bitcoin på i dag men det er 3 steder det er enklere å kjøpe enn andre. Hvis du ikke skal kjøpe mye bitcoin hver gang og i mindre beløp så kan vi anbefale Coinbase.com, det er enkelt og trygt. Coinbase er en av de største aktørene innenfor salg av Bitcoin, Etherum og Litecoin.Her kan du enkelt åpne opp en konto, deretter så kan du kjøpe Bitcoin og overføre til f.eks din Bitgo-lommebok. Når du først åpner en konto hos Coinbase så vil du i starten ha en restriksjon på hvor mye du kan kjøpe for om gangen. Etterhvert så vil denne grensen økes.

Dersom du skal kjøpe Bitcoin for mer enn 3000,- kroner så kan vi anbefale BitMynt.no som drives av en nordmann som heter Sturle. Han har et meget godt rykte og det er en lav kostnad ved å bruke tjenesten hans. Du kan kjøpe bitcoins av han via epost og via IRC, selv har vi utelukkende benyttet oss av epost. Ulempen er at kursen kan svinge fra du sender eposten og pengene til han, dette kan også gå i din favør. Hvis du planlegger å kjøpe Bitcoin for å “hodle” (ikke selge for kortsiktig” gevinst så er Bitmynt et svært godt alternativ til f.eks Coinbase.

Noen siste tips til deg som skal kjøpe Bitcoin

Det å kjøpe Bitcoin kan være veldig spennende og Bitcoin er veldig volatil. Det betyr at prisen på Bitcoin kan falle veldig raskt eller gå veldig raskt opp. Når du bestemmer deg for å kjøpe Bitcoin så bør du derfor først finne ut hvilken intensjon du har. Hvis intensjonen din med investeringen din er langsiktig 3-5 år så trenger du ikke gjøre noe. Hvis intensjonen din er 1-2 år så anbefaler vi at du sørger for å ta profitt hvis mulig underveis. Når man kjøper Bitcoin så vet man ikke om man kjøper den lavt eller høyt så det å tenke kortsiktig er ikke nødvendigvis lukrativt.

Vi anbefaler at du leser vår guide kryptovaluta for nybegynnere!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

KryptoValutaInvestor.com
Average rating:  
 1 reviews
by Ole André on KryptoValutaInvestor.com
Takk for hjelpen!

Tusen takk for info! Nå har jeg kjøpt min første lille slump med Bitcoin hos Coinbase 😀 Fungerte veldig greit, betalte med bankkortet!

Gratulerer, Ole André! Lykke til med investeringen 🙂

NavnFordelerBesøk
Dette er en norsk kryptobørs som har godkjennelse fra Finastilsynet. Du får 0,001 BTC når du registrerer deg med bankID uten å gjøre innskudd. Det betyr BTC helt gratis!Kjøp nå!
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
Bitmex lar deg enkelt få lov å å investere med opptil 100x gearing.Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.