Hvordan kjøpe bitcoin? (oppdatert 2019)

Bitcoin er den største og mest populære kryptovalutaen i verden. Til tross for dette, så er det ikke kjempe enkelt å kjøpe bitcoin i dag. Det er en enorm utvikling på dette feltet som gjør at man innen kort tid kan kjøpe bitcoin veldig enkelt. Når dette endrer seg så vil vi oppdatere undersiden med enkleste og beste måte å kjøpe bitcoin på.

  1. Skaff deg en lommebok eller “wallet”

Du har kanskje en lommebok i dag, men for å kunne kjøpe bitcoin så må du ha en digital lommebok. Her har heldigvis utviklingen kommet veldig langt og det finnes flere alternativer. Selv så bruker vi i KryptovalutaInvestor.com en lommebok fra Bitgo. Det finnes veldig mange andre tilbydere også, men vi har ikke testet dem ut, Bitgo har vi brukt uten problemer i 10 måneder nå.

Når man setter opp en “wallet” så må man lage et passord. Dette bør ikke være et “normalt” passord som du bruker hundre andre steder. Lag et unikt og langt passord som du printer ut og lagrer en trygg plass. Du får også en “papirkode”, denne bør du printe ut å lagre et annet trygt sted. Da er du sikret å kunne komme til dine midler uansett hva som skulle skje.

Nedenfor kan du se en video som viser hvordan du kan sette opp en digital lommebok fra BitGo

2. Hvordan kjøpe bitcoin?

Det finnes flere måter å kjøpe bitcoin på i dag men det er 3 steder det er enklere å kjøpe enn andre. Hvis du ikke skal kjøpe mye bitcoin hver gang og i mindre beløp så kan vi anbefale Coinbase.com, det er enkelt og trygt. Coinbase er en av de største aktørene innenfor salg av Bitcoin, Etherum og Litecoin.Her kan du enkelt åpne opp en konto, deretter så kan du kjøpe Bitcoin og overføre til f.eks din Bitgo-lommebok. Når du først åpner en konto hos Coinbase så vil du i starten ha en restriksjon på hvor mye du kan kjøpe for om gangen. Etterhvert så vil denne grensen økes.

Dersom du skal kjøpe Bitcoin for mer enn 3000,- kroner så kan vi anbefale BitMynt.no som drives av en nordmann som heter Sturle. Han har et meget godt rykte og det er en lav kostnad ved å bruke tjenesten hans. Du kan kjøpe bitcoins av han via epost og via IRC, selv har vi utelukkende benyttet oss av epost. Ulempen er at kursen kan svinge fra du sender eposten og pengene til han, dette kan også gå i din favør. Hvis du planlegger å kjøpe Bitcoin for å “hodle” (ikke selge for kortsiktig” gevinst så er Bitmynt et svært godt alternativ til f.eks Coinbase.

Noen syntes kanskje av de to overnevnte alternativene virker både tunge og vanskelige. Da finnes det heldigvis et alternativ for deg også. Dette alternativet har noen helt klare ulemper som må understrekes, men kan være et godt alternativ. Etoro.com som har hatt et litt mer frynsete rykte tidligere på grunn av derivat-handler (CFD-handel) har blomstret opp innenfor kryptovaluta. Nettopp fordi du kan kjøpe Bitcoin og et lite utvalg av alternative kryptovalutaer. Ulempen med Etoro er at det ikke er en wallet, du er derfor sårbar hvis noe skulle skje.Prisene på Etoro.com er også høyere på kjøp og lavere på salg enn andre plasser.  I tillegg så hender det at noen lager en egen versjon av Bitcoin, man kaller det en “fork” (gaffel på norsk). Da vil normalt folk som har Bitcoin få en del av denne “forken”, dette har man ikke mulighet for på Etoro i gang. De holder visstnok på å forbedre produktet sitt med en egen wallet, men dette tar tid. Uansett, om ikke de to andre alternativene er noe for deg da kan Etoro være en fin måte å investere i Bitcoin.