NavnFordelerBesøk
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Dette er en norsk kryptobørs som har godkjennelse fra Finanstilsynet. Du får 0,001 BTC når du registrerer deg med bankID uten å gjøre innskudd. Det betyr BTC helt gratis!Kjøp nå!
Plus500 har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hvordan kjøpe kryptovaluta?

Hvis du skal kjøpe kryptovaluta så gjelder det å kjøpe på riktig sted og på riktig måte. Vi anbefaler at du bruker en norsk kryptobørs når du skal kjøpe kryptovaluta. Miraiex er en norsk kryptobørs som er godkjent av norske myndigheter og er den største norske kryptobørsen. Nedenfor forklarer vi deg i 5 enkle steg hvordan du kan kjøpe kryptovaluta. 

  1. [eafl id=»1709″ name=»MiraiEx» text=»Registrer deg hos Miraiex»]
  2. Fyll ut informasjon om deg selv 
  3. Valider med bank-id 
  4. Velg den kryptovalutaen du ønsker å kjøpe 
  5. Trykk på kjøp

Du får bitcoin verdt rundt 100 kroner når du registrer deg med bank-id helt uten brikke! Bruk våres[eafl id=»1709″ name=»MiraiEx» text=» link he»]r for å få gratis bitcoin.

Veldig mange opplever det som vanskelig å gå inn kryptomarkedet fordi de ikke vet hvor de skal kjøpe kryptovaluta og ikke minst lurer på hvordan de skal lagre denne. Derfor har vi laget den beste guiden til deg som ønsker å kjøpe kryptovaluta. Det blir stadig enklere å kjøpe kryptovaluta og vi oppdaterer denne guiden på regelmessig basis. 

Hvordan kjøpe kryptovaluta? 

Hvor kan jeg kjøpe kryptovaluta?

Det er flere steder hvor du kan kjøpe kryptovaluta veldig enkelt. Nedenfor har vi listet opp noen forskjellige måter du kan kjøpe digitale valutaer på.

MIRAIEX

MiraiEx er en norsk kryptobørs som drives fra Oslo og du kan ganske så unikt kjøpe kryptovaluta der. De er godkjent av Finanstilsynet og du kan dermed registere deg med Bank-Id. Dette er en kryptobørs hvor du får kjøpt de store og vanlige kryptovalutaene som Bitcoin og Litecoin. De har et godt brukergrensesnitt og det at du kan bruke bankid gjør at du trygt kan kjøpe Bitcoin. Når du registrerer deg på MiraiEx via vår link her så vil du få gratis Bitcoin tilsvarende 0.001 på konto. Det krever ikke noe innskudd kun at du registrerer deg på børsen med Bank-ID.

Det finnes ikke mange norske aktører som lar deg kjøpe Bitcoin og det finnes heller ikke mange som lar deg gjøre det så trygt med bank-id. Klikk her for å registrere deg hos MiraiEx og få 0.001 Bitcoin helt gratis!

Eneste ulempen vi ser med nettopp MiraiEx er at utvalget av kryptovaluta ikke er veldig stort. Det kun er Bitcoin og Litecoin forløpig. Det betyr at utvalget kryptovaluta du kan kjøpe er ganske så lite. 

Coinbase

Coinbase er en av de mer etablerte aktørene på salg av kryptovaluta. De har eksistert siden 2012 og har gjort det veldig enkelt for deg å kjøpe kryptovaluta. I tillegg så anser veldig mange Coinbase som et trygt sted å lagre kryptovaluta.

Coinbase tilby stadig nye valutaer å handle i men dekker forløpig Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash ABC og Ethereum Classic. I tillegg så tilbyr de noen andre altcoins.

Dersom du ønsker å opprette en konto hos Coinbase så klikk her. Da får du 10 dollar gratis når du setter inn over 100 dollar der. Det betyr at du faktisk får 10% gevinst med en gang ved innskudd av 100 dollar.

NBX 

Norwegian Block Xchange er en norsk kryptobørs som er eid av Kjos-familien. De åpnet opp dørene i 2020 og er en av flere norske børser som satser på tilby en enkel måte å tilby kjøp av kryptovaluta til nordmenn og egentlig hele verden. De har laget en flott børs men forløpig så er utvalget av kryptovaluta som du kan kjøpe litt begrenset. 

Etoro

Etoro er en litt annerledes aktør enn de andre overnevnte. Flere kan nok oppleve både Binance og Coinbase som litt tekniske. Etoro derimot har et mye enklere brukersnitt og det er veldig lett å handle i kryptovaluta. Her kan du i tillegg til å kjøpe kryptovaluta, shorte kryptovaluta. I tillegg så har Etoro laget en sosial plattform, det betyr at du kan se hva andre investorer gjør og du kan dele ting med disse. Så Etoro er en utrolig bra plass for folk som kanskje ikke kan så mye om kryptovaluta.

Ulempen med Etoro er at du ikke kan flytte kryptovalutaen du kjøper, det betyr at du er helt avhengig av å stole på Etoro. Etoro er en seriøs aktør som virkelig har bestått ildprøven i både bull og bear markedet som har vært.

Klikk her for å opprette en konto hos Etoro med en gang. Det er gratis og du setter kun inn penger hvis du vil.

Binance

Binance er definitivt et av de mest populære stedene å kjøpe kryptovaluta på. Binance har to kryptobørser. De har Binance.com og de har Binance.je, sistnevnte tilbyr innskudd via bankkort. Binance.com tilbyr ikke innskudd via bankkort men der kan du kjøpe kryptovaluta uten å verifisere deg først.

Det betyr at hvis du ønsker å handle kryptovaluta raskt så registrerer du deg på Coinbase.com. Deretter kjøper du Ethereum eller Litecoin som du overfører til Binance.com.

På Binance sine kryptobørser så har du et ekstremt godt utvalg av forskjellige typer kryptovaluta. Her kan du kjøpe alt i fra mindre prosjekter til større prosjekter. I tillegg så kan du ta del i diverse konkurranser og ha tilgang på den beste likviditeten for privatpersoner.

Revolut

Vi har tidligere skrevet en liten anmeldelse av Revolut sitt kredittkort men det mange ikke vet er at man kan kjøpe kryptovaluta enkelt når man har Revolut. Man kan ikke flytte disse ut av kontoen så dette er er mer et alternativ for deg som ønsker å kjøpe kryptovaluta for å spekulere i at verdien skal gå opp. Hvis du skaffer deg et Revolut-kort så kan du bruke dette til å tjene kryptovaluta. 

Bitruption 

Dette er ny norsk kryptobørs som er et godt alternativ for deg som ønsker å kjøpe kryptovaluta. Bitruption lar deg kun kjøpe bitcoin og ethereum. Dette er en startup og hvis du ønsker å støtte en nyopprettet norsk kryptoplattform så er dette ikke en dum plass å kjøpe, men vi syntes Miraiex er mye enklere å bruke. 

NBX

NBX er en kryptobørs som har fått mye buzz på grunn av sine koblinger til Norwegian. Dette er en kryptobørs som er enkel å bruke og de har et stort potensial. Likevel så har de ikke et like godt registreringstilbud som du finner hos Miraiex.  Hvis du flyr mye med Norwegian så kan du tjene kryptovaluta istedenfor å kjøpe den. 

Kaupang Krypto

Kaupang er en annen kryptobørs som tilbyr deg å kjøpe forskjellige kryptovalutaer. De tilbyr deg følgende forskjellige kryptovalutaer: 

Bitcoin 

Ethereum

Litecoin

XRP (Ripple)

 

Hvorfor er det viktig å velge en seriøs børs?

Det er utrolig viktig å velge en børs som har prioriterer sikkerhet og ikke minst tilbyr deg et marked hvor det er likviditet. Dette er viktig for at du skal være sikker når du kjøper kryptovaluta. Det betyr at det må være andre som er tilknyttet børsen som kjøper og selger. Hvis det ikke er nok aktører og penger i markedet så vil kursene du handler i bli helt feil.

Hvis du velger en av de overnevnte aktørene så kan du være trygg på at du handler i et marked med penger og det er så trygt som du får det. Nå hade Binance en hack men de ordnet raskt opp og ingen kunder ble skadelidende. Sistnevnte er viktig.

Det finnes selvfølgelig flere børser som er seriøse men man trenger i grunn ikke flere enn disse. Hvis du er nybegynner så anbefaler vi deg at du unngår de mest risikable kjøpene og holder deg innenfor de meste anerkjente kryptovalutaene som BTC, ETH, LTC eller XRP.

Hvor mye informasjon må jeg oppgi når jeg skal kjøpe kryptovaluta?

Hos veldig mange aktører så må du nå verifisere kontoen din. Det betyr at du må bevise at du er du. Dette kalles på engelsk «KYC» som står for «know your customer». Normalt så innebærer dette at du må sende en kopi av ditt førerkort og en strømregning. Selskapene innenfor krypto har klart å gjøre disse prosessene raske og ikke minst enkle å bruke.

Binance krever ikke at du verifiserer konto men med mindre du selger kryptovaluta privat så må du regne med å legitimere deg selv når du ønsker å selge kryptovaluta.

Hvor mye er det i gebyrer når man skal kjøpe kryptovaluta?

Det varierer fra børs til børs. Coinbase har en fixed rate på noen fraksjoner av det du kjøper. Etoro tar ingen gebyrer men har en høyere spread. Det betyr at kryptovalutaen koster mer hos Etoro når du kjøper den og du kan regne med å få litt mindre enn andre steder når du selger den. Etoro egner seg derfor dårlig dersom du ønsker å handle ofte og ønsker å handle på marginer.

Binance har svært lave gebyrer, men om du kjøper BNB som er Binance sin egen kryptovaluta så kan du få 50% rabatt på gebyrer. Du merker forøvrig ikke noe særlig til gebyrer hos Binance når du handler.

Bør jeg lagre kryptovalutaen jeg kjøper på børsen?

Dette er et ganske vanlig spørsmål vi får og vi har skrevet en helt egen guide til deg som lurer på hvordan du skal lagre kryptovaluta. Hvis du kjøper kryptovaluta på Etoro sin løsning så trenger du ikke å tenke på lagring av kryptovaluta, kun på å beskytte ditt passord.

Du kan fint lagre kryptovaluta hos Coinbase og Binance men du kan aldri være sikker på at de ikke blir hacket. Noen lagrer kryptovalutaen selv, enten på papir eller på egne digitale lommebøker. Det å lagre sin egen kryptovaluta er ikke for alle, da kan Etoro eller f.eks lagring hos Coinbase være tingen.

Hvor er det best å kjøpe kryptovaluta?

Det kommer litt ann på hvilke krav du har til sikkerhet, brukergrensesnitt og utvalg. Hvis du ønsker å kjøpe Bitcoin så er det nok å bruke en kryptobørs som Miraiex. Hvis du ønsker et stort utvalg men mye sikkerhet så er Coinbase en veldig seriøs aktør. Dersom du ønsker tilgang på alle kryptovalutaer som har likviditet så er Binance definitivt det beste valget men her er det mye usikkerhet rundt selskapet, 

Dette må du huske på før du kjøper kryptovaluta 

Selv om vi og mange andre er veldig positive til kryptovaluta i et langsiktig perspektiv så er det utrolig viktig å vite at dette er en investering. Det betyr at den kan gå opp og den kan gå ned. Vi anbefaler deg å kun investere penger du har råd til å tape og være kritisk når du investerer. 

Se opp for svindel 

Dessverre så finnes det noen veldig useriøse aktører på kryptovaluta. Kryptovaluta har gjort veldig mange rike og dette ryktet vet svindlere å benytte seg av. En av de tingene vi har sett komme den siste tiden er såkalte kryptoroboter. Du har kanskje fått reklamen for Bitcoin Code, Bitcoin Era, Bitcoin Trader eller Bitcoin Loophole. Dette er alle nettsider som prøver å lure deg til seg ved å garantere profitt som er helt urealistisk. Styr derfor unna alle disse. 

Det finnes andre useriøse aktører som f.eks kryptovalutaer som ikke har noe verdi eller som blir pumpet opp av ingen grunn. Det har vært stor diskusjon om flere av disse egentlig er svindler. Så dersom du er ny på kryptovaluta så anbefaler vi at du kjøper noen av de etablerte prosjektene. 

Hvordan ser fremtiden til kryptovaluta ut? 

Utviklingen innenfor kryptovaluta har vært formidabel over de siste årene og selv om prisene har gått ned siden 2017 så er det mange indikatorer som sier at vi kan ha nådd bunnen nå (ikke investeringsråd). Dette betyr at det kan være et godt tidspunkt å kjøpe kryptovaluta på. Det finnes utrolig mange forskjellige kryptovalutaer og hvis man skal kjøpe kryptovaluta så er det viktig å velge de riktige prosjektene. 

Vi tror ikke på at man skal passivt kjøpe kryptovaluta men heller prøve å sette seg inn i noen av prosjektene og finne de du har troen på. De som gjorde dette sist gang kryptomarkedet var i oppgang tjente veldig mye penger og de samme mulighetene kan komme igjen. For å komme i gang så har vi laget noen fine guider til deg: 

Hvordan kjøpe bitcoin?

Hvordan kjøpe Ethereum?

Hvordan kjøpe altcoins?

Hvordan kjøpe XRP?

Andre nyttige kilder om kryptovaluta 

Arcane Research

Venaas.no sin guide om kryptovaluta

Wikipedia sin artikkel om kryptovaluta

Coindesk, nyheter om kryptovaluta

 

NavnFordelerBesøk
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Dette er en norsk kryptobørs som har godkjennelse fra Finanstilsynet. Du får 0,001 BTC når du registrerer deg med bankID uten å gjøre innskudd. Det betyr BTC helt gratis!Kjøp nå!
Plus500 har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!