NavnFordelerBesøk
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
Bitmex lar deg enkelt få lov å å investere med opptil 100x gearing.Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hvordan kjøpe kryptovaluta?

Veldig mange opplever det som vanskelig å gå inn kryptomarkedet fordi de ikke vet hvor de skal kjøpe kryptovaluta og ikke minst lurer på hvordan de skal lagre denne. Derfor har vi laget den beste guiden til deg som ønsker å kjøpe kryptovaluta.

Hvor kan jeg kjøpe kryptovaluta?

Det er flere steder hvor du kan kjøpe kryptovaluta veldig enkelt. Nedenfor har vi listet opp noen forskjellige måter du kan kjøpe digitale valutaer på.

Coinbase

Coinbase er en av de mer etablerte aktørene på salg av kryptovaluta. De har eksistert siden 2012 og har gjort det veldig enkelt for deg å kjøpe kryptovaluta. I tillegg så anser veldig mange Coinbase som et trygt sted å lagre kryptovaluta.

Coinbase tilby stadig nye valutaer å handle i men dekker forløpig Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash ABC og Ethereum Classic. I tillegg så tilbyr de noen andre altcoins.

Dersom du ønsker å opprette en konto hos Coinbase så klikk her. Da får du 10 dollar gratis når du setter inn over 100 dollar der. Det betyr at du faktisk får 10% gevinst med en gang ved innskudd av 100 dollar.

Etoro

Etoro er en litt annerledes aktør enn de andre overnevnte. Flere kan nok oppleve både Binance og Coinbase som litt tekniske. Etoro derimot har et mye enklere brukersnitt og det er veldig lett å handle i kryptovaluta. Her kan du i tillegg til å kjøpe kryptovaluta, shorte kryptovaluta. I tillegg så har Etoro laget en sosial plattform, det betyr at du kan se hva andre investorer gjør og du kan dele ting med disse. Så Etoro er en utrolig bra plass for folk som kanskje ikke kan så mye om kryptovaluta.

Ulempen med Etoro er at du ikke kan flytte kryptovalutaen du kjøper, det betyr at du er helt avhengig av å stole på Etoro. Etoro er en seriøs aktør som virkelig har bestått ildprøven i både bull og bear markedet som har vært.

Klikk her for å opprette en konto hos Etoro med en gang. Det er gratis og du setter kun inn penger hvis du vil.

Binance

Binance er definitivt et av de mest populære stedene å kjøpe kryptovaluta på. Binance har to kryptobørser. De har Binance.com og de har Binance.je, sistnevnte tilbyr innskudd via bankkort. Binance.com tilbyr ikke innskudd via bankkort men der kan du kjøpe kryptovaluta uten å verifisere deg først.

Det betyr at hvis du ønsker å handle kryptovaluta raskt så registrerer du deg på Coinbase.com. Deretter kjøper du Ethereum eller Litecoin som du overfører til Binance.com.

På Binance sine kryptobørser så har du et ekstremt godt utvalg av forskjellige typer kryptovaluta. Her kan du kjøpe alt i fra mindre prosjekter til større prosjekter. I tillegg så kan du ta del i diverse konkurranser og ha tilgang på den beste likviditeten for privatpersoner.

Hvorfor er det viktig å velge en seriøs børs?

Det er utrolig viktig å velge en børs som har prioriterer sikkerhet og ikke minst tilbyr deg et marked hvor det er likviditet. Det betyr at det må være andre som er tilknyttet børsen som kjøper og selger. Hvis det ikke er nok aktører og penger i markedet så vil kursene du handler i bli helt feil.

Hvis du velger en av de overnevnte aktørene så kan du være trygg på at du handler i et marked med penger og det er så trygt som du får det. Nå hade Binance en hack men de ordnet raskt opp og ingen kunder ble skadelidende. Sistnevnte er viktig.

Det finnes selvfølgelig flere børser som er seriøse men man trenger i grunn ikke flere enn disse. Hvis du er nybegynner så anbefaler vi deg at du unngår de mest risikable kjøpene og holder deg innenfor de meste anerkjente kryptovalutaene som BTC, ETH, LTC eller XRP.

Hvor mye informasjon må jeg oppgi når jeg skal kjøpe kryptovaluta?

Hos veldig mange aktører så må du nå verifisere kontoen din. Det betyr at du må bevise at du er du. Dette kalles på engelsk “KYC” som står for “know your customer”. Normalt så innebærer dette at du må sende en kopi av ditt førerkort og en strømregning. Selskapene innenfor krypto har klart å gjøre disse prosessene raske og ikke minst enkle å bruke.

Binance krever ikke at du verifiserer konto men med mindre du selger kryptovaluta privat så må du regne med å legitimere deg selv når du ønsker å selge kryptovaluta.

Hvor mye er det i gebyrer når man skal kjøpe kryptovaluta?

Det varierer fra børs til børs. Coinbase har en fixed rate på noen fraksjoner av det du kjøper. Etoro tar ingen gebyrer men har en høyere spread. Det betyr at kryptovalutaen koster mer hos Etoro når du kjøper den og du kan regne med å få litt mindre enn andre steder når du selger den. Etoro egner seg derfor dårlig dersom du ønsker å handle ofte og ønsker å handle på marginer.

Binance har svært lave gebyrer, men om du kjøper BNB som er Binance sin egen kryptovaluta så kan du få 50% rabatt på gebyrer. Du merker forøvrig ikke noe særlig til gebyrer hos Binance når du handler.

Bør jeg lagre kryptovalutaen jeg kjøper på børsen?

Dette er et ganske vanlig spørsmål vi får og vi har skrevet en helt egen guide til deg som lurer på hvordan du skal lagre kryptovaluta. Hvis du kjøper kryptovaluta på Etoro sin løsning så trenger du ikke å tenke på lagring av kryptovaluta, kun på å beskytte ditt passord.

Du kan fint lagre kryptovaluta hos Coinbase og Binance men du kan aldri være sikker på at de ikke blir hacket. Noen lagrer kryptovalutaen selv, enten på papir eller på egne digitale lommebøker. Det å lagre sin egen kryptovaluta er ikke for alle, da kan Etoro eller f.eks lagring hos Coinbase være tingen.

NavnFordelerBesøk
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
Bitmex lar deg enkelt få lov å å investere med opptil 100x gearing.Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.