NavnFordelerBesøk
NBX er en kryptobørs med godkjennelse fra Finanstilsynet og selskapet samarbeider med flyselskapet Norwegian. Få 10% av gebyrer tilbake i CashPoints 👍👍👍Kjøp nå!
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Prime XBT gir deg muligheten til å gå long eller short. 35% bonus på første innskudd.Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hvordan oppbevare/lagre kryptovaluta?

I går skrev vi om kryptobørsen Cryptopia hadde blitt hacket. I følge Cryptopia fikk hackerne med seg verdier over 2 million dollar. Dersom man ikke klarer å få noe av dette tilbake så betyr det at flere nå har mistet sin beholdning eller deler av sin beholdning. Dette bringer igjen opp temaet, hvordan skal man lagre kryptovaluta? Når det kommer til oppbevaring av kryptovaluta så må hver enkelt person ta ansvar selv og velge hvilken sikkerhet de ønsker på sin krypto.

Ser man på historien til kryptovaluta de siste 10 årene så kan man på bakgrunn av disse danne seg noen gode meninger om hvordan man bør oppbevare kryptovaluta.

Når man skal lagre sine kryptovaluta, så er det viktig å huske på at det egentlig er et passord du lagrer. Et passord som gir tilgang på dine verdier.

Forskjellige typer oppbevaring av kryptovaluta:

Kryptobørser

På en kryptobørs så er det veldig individuelt hvordan disse oppbevarer kryptovalutaen du lagrer der. Det finnes veldig mange historier om børser som har blitt hacket, svindlet og utnyttet.

Digitale lommebøker

Det er litt forskjellige meninger om digitale lommebøker som Coinbase, Bitgo og Blockchain.info. For veldig mange så vil dette være god nok sikkerhet i seg selv. Den største svakheten her er at man er prisgitt at f.eks serveren til Coinbase fungerer som den skal eller lignende.

Fysiske lommebøker (hardware wallets)

Fysiske lommebøker var før USB-sticks som var programmerte (mange mener fortsatt at dette er det tryggeste) men for de aller fleste “normale” folk så er dette ikke innenfor rekkevidde. Da finnes det heldigvis flere alternativer til deg. Den meste kjente og som folk har mest “trust” til er Trezor. K

Papir lommebok

Dette er en helt gratis måte å oppbevare din kryptovaluta på. Du oppbevarer dine krypto-nøkler (private keys) på papir. Her kan du f.eks lage 3 kopier som du gjemmer rundt. Dette er umulig å hacke, men siden de er på papir…så er det en viss risiko for ytre risikoer her.

En egen krypto PC

Dette er en løsning som kanskje høres ut som litt overkill men man får i dag veldig mange billige PCer på markedet. Skaff deg en slik en, fjern nesten alt av programvare. Bruk denne kun til å oppbevare “keysa” til din kryptovaluta.

Slik oppbevarer du din kryptovaluta trygt

  1. I hovedsak, unngå mindre børser. Bruk børser som Binance og andre som har et godt rykte. Sett alltid på alt det du kan av sikkerhet på kontoene dine .
  2. Dersom du ikke har tenkt til å trade aktivt med kryptovaluta så anbefaler vi at du flytter denne vekk fra børsen. Da kan du enten flytte den over til en digital lommebok eller hvis du har en hardware-wallet. Det er noen prosjekter hvor det kan være vanskelig å flytte disse over til en lommebok, da bør du erkjenne risikoen først.
  3. Spre gjerne din beholdning litt rundt. Hvis du har en stor beholding så vil vi anbefale deg flere hardware-wallets som du oppbevarer på forskjellige steder. Det er noe med uttrykket “ikke legg alle eggen i en kurv”.
  4. Dersom du skal trade aktivt med kryptovaluta så anbefaler vi at du overfører eventuell profitt kontinuerlig over til en lommebok som f.eks Coinbase eller Bitgo. Da sikrer du dine midler mest mulig.
  5. Husk å ikke bruk lommebøker eller tjenester som ikke er kjent. Ikke la deg lure av tilbud som er for gode til å være sanne.
  6. Lag deg gode rutiner på passordbytte og at du har en “sikkerhetsstrategi”

Avslutningsvis så er det viktig å si at kryptovaluta ikke er noe mindre sikkert enn pengene dine. Det er bare noen veldig enkle grep som gjør at dine midler er sikrere enn banken. Med tiden så vil sikkert løsningen og infrastrukturen rundt oppbevaring av krypto bli mye bedre.

Har du noen tips som vi har glemt? Kommenter under

Legg igjen en kommentar

NavnFordelerBesøk
NBX er en kryptobørs med godkjennelse fra Finanstilsynet og selskapet samarbeider med flyselskapet Norwegian. Få 10% av gebyrer tilbake i CashPoints 👍👍👍Kjøp nå!
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Prime XBT gir deg muligheten til å gå long eller short. 35% bonus på første innskudd.Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!