NavnFordelerBesøk
NBX er en kryptobørs med godkjennelse fra Finanstilsynet og selskapet samarbeider med flyselskapet Norwegian. Få 10% av gebyrer tilbake i CashPoints 👍👍👍Kjøp nå!
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Prime XBT gir deg muligheten til å gå long eller short. 35% bonus på første innskudd.Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hvordan shorte Bitcoin?

Veldig mange tenker at det er “helt forferdelig” når Bitcoin stuper i pris og drar med seg andre kryptovaluta. Det ikke alle disse vet, er at det finnes en måte å tjene penger på nedgangen. Dette kalles “shorting”, det betyr i praksis at du vedder på at prisen skal gå ned. Når man shorter Bitcoin så gjør man dette som regel med det man på engelsk kaller “leverage”. Det betyr at man ikke bare vedder på at Bitcoin skal gå ned i verdi men man “låner” penger for å vedde. Man kan velge mellom 0x i “leverage” og helt opp til 100. Det som er verdt å vite – er at man må stille sikkerhet for sitt veddemål. Dersom du satser en bitcoin med 10x leverage på at prisen går ned og prisen gjør det motsatte så vil børsen du bruker på et eller annet tidspunkt tvangsselge din Bitcoin og du får kanskje kun 8-15% igjen av din Bitcoin som du satte som sikkerhet. Det er derfor ekstremt risikabelt og det kan gå skikkelig ille, se f.eks på hva som skjedde med Einar Aas når han shorta strømkontrakter.

Vi anbefaler at alle som vurderer å shorte bitcoin først setter seg inn i hvordan man kan kjøpe bitcoin og setter seg godt inn i Bitcoin før man shorter. Dette er for at du skal ha en god forståelse for bitcoin før du shorter den.

Hvor kan jeg shorte Bitcoin? 

Om du ønsker å shorte Bitcoin så mener vi det beste alternativet Prime XBT. Her du har lavest gebyrer, mye likviditet og du har alle verktøyene du trenger for å shorte bitcoin. Hvis du registrerer deg hos Prime XBT så får du 35 % bonus på ditt første innskudd. Det betyr at du får mer å shorte for, men husk å les vilkårene nøye.

Det er veldig mange forskjellige plasser som lar deg shorte Bitcoin, den mest kjente plassen er Bitmex (klikker du på den lenken så får du billigere gebyrer på dine handler). Dette er plassen de aller fleste bruker som ønsker høy gearing (masse leverage). Her er det masse likviditet og de har et generelt godt rykte så lenge du ikke er Amerikansk statsborger.

Bitmex er litt teknisk, men det er ikke veldig vanskelig å sette seg inn. Når du først kommer inn i det så er det kjempe enkelt. Dersom du syntes Bitmex er litt for teknisk, så kan Etoro være noe for deg. Her har du ikke muligheten til å ta like mye “leverage”, men det er mye enklere å bruke enn f.eks Bitmex, spesielt dersom du er nybegynner i kryptovaluta.

Kan jeg shorte altcoins? 

Både hos Etoro og Bitmex så kan du shorte andre typer kryptovaluta. Det er viktig å huske på at Bitcoin er svært risikofylt å shorte eller i det hele tatt å vedde penger på. Velger du andre typer kryptovaluta så er denne risikoen ennå høyere – selv om mange følger Bitcoin sin oppturer og nedturer.

Det finnes selvfølgelige caser hvor det kan gi ekstrem god mening å shorte. Vi mener at alle bør ta egne avgjørelser og ikke minst velge sin egen risiko, men det er viktig å påpeke risikoen man setter seg inn i.

Hva trenger jeg for å komme i gang?

Hvis du ønsker å komme i gang hos Bitmex så trenger du først litt Bitcoin, du kan lese hvordan du kan kjøpe Bitcoin her. Deretter så må du sende litt Bitcoin til din Bitmex konto. Dersom du ønsker å komme i gang litt enklere så er det veldig raskt å åpne en konto hos Etoro.com, der kan du gjøre innskudd med kredittkort eller Paypal.

 

 

Legg igjen en kommentar

NavnFordelerBesøk
NBX er en kryptobørs med godkjennelse fra Finanstilsynet og selskapet samarbeider med flyselskapet Norwegian. Få 10% av gebyrer tilbake i CashPoints 👍👍👍Kjøp nå!
Du får Bitcoin verdt 10 dollar gratis når du gjør ditt første kjøp på over 100 dollar. Kjøp nå!
Prime XBT gir deg muligheten til å gå long eller short. 35% bonus på første innskudd.Kjøp nå!
Binance har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!