NavnFordelerBesøk
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Dette er en norsk kryptobørs som har godkjennelse fra Finanstilsynet. Du får 0,001 BTC når du registrerer deg med bankID uten å gjøre innskudd. Det betyr BTC helt gratis!Kjøp nå!
Plus500 har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 66 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hvordan vil krypto kunne endre lånemarkedet?

Det har vært ganske stille i kryptomarkedet den siste tiden og etterspørselen er dessverre veldig lav. Likevel så ser vi at det er en voldsom utvikling innenfor teknologien og selskaper som ønsker å bruke blockchain i sine produkter. Et av de mest åpenbare produktene er bank for privatkunder. Det er mange eksempler på at banktjenester er overpriset og ikke minst kostbare for oss som forbrukere. Et av de bedre eksemplene på dette er den årlige Visa-avgiften som i disse dager blir trukket av millioner av nordmenn sine kontoer.

I E24 så kunne vi lese at norske husholdninger har rekordhøy gjeld og at gjeldsgraden er rekordhøy. Dette vil nødvendigvis ikke endre seg ved bruk at blockchain men prisene på slike produkter kan bli langt lavere. I dag så er disse produktene priset veldig høyt, du kan lese mer om prisene på slike produkter her. Grunnen til at finansproduktene kan bli billigere med bruk av blockchain er at man kan automatisere mange av funksjonene og man slipper veldig mange mellomledd.

Et godt eksempel nettopp er de mange nordmennene som i dag sparer penger i banker som gir dem høy rente. I retur så gir de lånekundene høy rente. Marginene bankene tar her er veldig høy og du kan sjekke kvartalrsrapportene til DNB for å få mer innsikt i hvor høye disse marginene her. Med blockchain så kan man se for seg et låneprodukt hvor du som utlånet får god avkastning på pengene og du som lånekunde får veldig god rente i retur. Dette kan være veldig fint for folk som ønsker å låne penger til å finansiere bedrifter eller til refinansiering.

Vi er selvfølgelig veldig langt unna denne vireligheten og det kan være 20 år unna. Det er likevel interessant å tenke at denne teknologien faktisk kan ha en stor innvirkning på vår økonomi og ikke minst på vår verden. Dersom det blir lavere renter og enklere for folk flest å få god avkastning på sine investeringer så vil man få en helt annen distrubisjon av rikdom i verden. Det vil bli enklere og mer rettferdig økonomi for alle og en hver.

Ifølge nettsiden Gjeldsproblemer.com så begynner faktisk nordmenn å lete etter billigere løsninger for sine lån og det kan tenkes at blockchain ikke er så langt unna det man leter etter.

Hvor langt unna er vi denne nye finansielle verden?

Nei, det er ikke så lett å si hvor langt unna vi er men det er garantert noen år unna. Det har kommet en del banker som forsker og utvikler på denne teknologien, men det tar tid. Den største utfordringen for denne type økonomi er reguleringer. De aller færreste stater ønsker en slik distrubisjon av verdier for da vil man faktisk bli ennå mer demokratisk og de maktgruppene som i dag regjerer vil få mindre makt. Man vil nok helt sikkert få diverse låneprodukter lenge før men dissse vil være regulert og ikke være i bruk blant vanlige folk i overskuelig fremtid.

Det er nok ikke lenge til man ser at mindre økonomier som f.eks små øysamfunn eller andre mindre steder vil ta i bruk blockchain i bank. Man trenger små beta-samfunn til å teste ut teknologien før vi kan sette den ut i livet.

 

Legg igjen en kommentar

NavnFordelerBesøk
Du kan gjøre enkle innskudd og kopiere andre profesjonelle kryptotradere!Kjøp nå!
Dette er en norsk kryptobørs som har godkjennelse fra Finanstilsynet. Du får 0,001 BTC når du registrerer deg med bankID uten å gjøre innskudd. Det betyr BTC helt gratis!Kjøp nå!
Plus500 har det største utvalget av kryptovaluta!Kjøp nå!