OKEx, en av de største kryptobørsene målt i volum fikk problemer etter et veddemål på 420 millioner dollar på en såkalt “long futures” kontrakt. Prisen på Bitcoin gikk ned fra rundt 8200 dollar til 7000 dollar sist uke. Den ukjente kjøperen av kontrakten har ikke midler til å dekke tapet og har blitt utestengt fra OKEx. Historien slutter ikke der dessverre!

Futures-markedene er en kamp mellom selgere og kjøpere av kontrakter. Hvis man tror at prisen skal gå opp – så er man det man kaller “long”, hvis man tror prisen skal ned så er man det man kaller “short”. De som er “short” betaler fortjenesten til investorer som er “long” og omvendt, avhengig av bitcoin-prisen

Dette er et enormt tap – for at skaden skal bli minst mulig har OKEx sagt at de selv skal gå inn med 2500 av sine egne Bitcoins for å dekke inn noe av skaden som har skjedd. Resten må bli dekket igjennom OKEx sin “clawback”. Hvis det er ikke er nok tap på “long”, som i dette tilfellet så må alle som har hatt gevinst på “short” være med på å betale noe tilbake. Dette er en forsikringspolicy for å dekke ekstreme situasjoner som denne. I dette tilfellet så skal det være ca 9 millioner dollar som OKEx skal ha tilbake i såkalt clawback.

OKEx kommer også til å endre sin policy fra 04.08.2018 for å hindre at lignende situasjoner oppstår igjen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here