I dag sendte NASDAQ ut en pressemelding om at de kjøper opp den svenske børsen Cinnober, som leverer “børsteknologi til de mest krevende markedene”.Cinnober har mange forskjellige prosjekter på merittlisten, men for oss som er interessert i kryptovaluta, så er det nettopp satsningen på krypto som er mest interessant. Sammen med BitGo så har de laget en av de mest sikre måtene å kjøpe,handle og lagre kryptovaluta på.

Det virker også som om dette er grunnen til at NASDAQ nå kunngjorde at de ønsker å kjøpe Cinnober. Adena Friendman, president og CEO sier følgende om oppkjøpet:

“The combined intellectual capital, technology competence and capabilities of Cinnober and our Market Technology business will expand the breadth and depth of our fastest growing division at Nasdaq. Not only have the global capital markets continued to evolve rapidly, new marketplaces in various industries are demanding market technology infrastructure that enables rapid growth and scale as well as access to tools to promote market integrity. This acquisition will enhance our ability to serve market infrastructure operators worldwide, and will accelerate our ability to expand into new growth segments.”

Selv om ikke krypto er nevnt rent spesifikt her, så skjønner man at dette er et oppkjøp som er veldig strategisk med tanke på kryptovaluta. Selv om flere nyhetssteder som CCN.COM meldte at “NASDAQ kjøper opp kryptobørs”, så er dette feil. Cinnober er en leverandør av teknologi til børser.

NASDAQ stiller seg nå i rekken av store selskaper som nå satser på kryptovaluta. De ser på nye aktører som Binance som melder om rekord høye overskudd, de ønsker å bli med på “festen”. Det vi kan se antydninger til nå, er et kappløp mellom de store aktørene som NYSE og NASDAQ til å få et godt investeringsprodukt og infrastruktur innenfor kryptovaluta.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here