Tidligere i år kunne vi lese i store aviser at Bitcoin og kryptovaluta var utvinnet i Nord Korea. Dette var noe som kritikerne av Bitcoin brukte for alt det var verdt. Nord Korea har flere sanksjoner mot seg på grunn av deres atomvåpen program og gjentatte brudd på menneskerettighetene.

I følge det sør koreanske nyhetsbyrået YonHapNews så har man nå bekreftet at Nord Korea prøvde å utvinne kryptovaluta, med spesielt fokus på det man kaller “private coins”. I den samme artikkelen så går det frem at de ikke klarte å utvinne kryptovaluta suksessfullt. Det er allment kjent at Nord Korea har problemer med strømforsyningen og det er nettopp dette som kan ha stoppet Nord Korea sin satsning på krypto.

I følge rapporten så er Nord Korea spesielt interesserte i “private coins” fordi de ikke kan spores og ettersom de har problemer med å gjøre handel med andre land på grunn av sanksjoner, ser på krypto som en mulighet for omgå dette.

innbyggerne i Nord Korea som hadde deltatt i en undersøkelse, ingen av de spurte kjente til kryptovaluta. Dette er en stor forskjell fra nabolandet Sør Korea, som har noe av den raskeste adopsjonen og investeringer i kryptovaluta.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here