Ikke ennå! Det høres kanskje litt sykt ut at Oljefondet skal investere i kryptovaluta, men det er nødvendigvis ikke det. De siste ukene så har vi sett at det har kommet flere meldinger at pensjonsfond og et statlig fond har gått inn å investert. Investeringene virker å være i infrastruktur og selskaper som utvikler teknologi rundt kryptovaluta.

Tidlig i februar så kunne vi lese om at 2 amerikanske pensjonsfond hadde investert i kryptofondet Morgan Creek Capital. Morgan Creek investerer stort sett i selskapet rundt kryptovaluta, i tillegg så har de et fond med noen nøye utvalgte kryptovalutaer.

Siste nyhet er at et statlig eid fond basert i Singapore har investert i Coinbase sin nylige investeringsrunde. Det står ikke hvor mye de har investert, men at de har deltatt.

Er oljefondet neste?

Oljefondet har fått kritikk fra flere hold om at tar for mye risiko, har alt for mye penger i aksjer og at de må spre investeringene. I 2018 så tapte oljefondet 418 milliarder kroner. Dette er det største tapet siden finanskrisen.

Det hadde ikke vært dumt av oljefondet å plassere noen fraksjoner i selskaper relatert til blockchain. Det vil kanskje være svært risikabelt å kjøpe Bitcoin, men man skal ikke se bort i fra at det også kan bli en realitet.

Mest sannsynlig så vil det ta tid før de store fondene som oljefondet begynner å investere i kryptovaluta og selskapene rundt. Det er veldig interessant at man begynner å se små og store fond investere i nisjen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here