I dag kan vi lese overskrifter som at “dårligste uken på børs siden finanskrisen” og i USA så kommer noe flere forvaltere frem med følgende beskjed “Vi er nå i et bear marked”. Et bjørnemarked er når prisene går ned og det er flere selgere enn kjøpere. 

De siste årene har aksjemarkedene blomstret, 2018 har vært litt unntaket. Flere har ventet på det neste “store” krakket”. Nå kan det se ut som om børskrakket har startet i USA og Norge vil nok helt sikkert få lignende tendenser. 

Det som er spennende nå er korrelasjonen mellom kryptovaluta og aksjer. Krypto har som de aller fleste har fått med seg vært i et bear marked nå i snart 12 måneder. Samtidig så er det flere katalysatorer på nyåret for kryptomarkedet. Vil det komme mer penger inn i krypto når det brenner i aksjemarkedet? 

De siste dagene så har det uten tvil kommet mer volum og penger inn i kryptomarkedet enn det har på en stund. Selv om flere argumenterer at dette vil ha en negativ innvirkning på kryptomarkedet på grunn av at man ikke ønsker “høyere risiko”. Så kommer man ikke bort i fra at kryptomarkedet virker å ha bunnet ut eller vært veldig nærme bunnen. 

Vi vet ikke hva som vil skje her, men vi kommer til å komme med flere oppfølgende artikler og se hva som skjer i markedet fremover. En “finanskrise” kan være en stor katalysator for kryptomarkedet både når det kommer til profesjonelle investorer, men også de vanlige retail investorene som ønsker å øke sine formuer. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here