WSJ har i en artikkel som ble publisert i går avdekket manipulasjon av kryptovaluta. Ved å analysere historikk på 121 forskjellige kryptovalutaer og studert kommunikasjon som ligger på internett, har de kommet frem til over 175 tilfeller av det man kaller “pump and dump”. Det betyr at man snakker opp prisen på en kryptovaluta til et publikum, for å så dumpe sine egne verdier. Da sitter man igjen med noen få som har solgt på toppen og noen som har kjøpt på toppen.

For de som følger litt med på Coinmarketcap.com sine lister over vinnere og tapere, så kan man se at dette skjer daglig på kryptomarkedet. Små kryptovaluta som nesten ingen har hørt om går plutselig opp 50 %, dagen etter så er de ofte nede 60 %. Det finnes egne grupper på Telegram som faktisk driver systematisk “pump and dump”.

Hvis man ønsker å unngå disse “fellene” så er det viktig å sette seg litt inn prosjektene før man investerer. Før man investerer så bør man sjekke ut at at kryptovalutaen har volum og at det ikke er noe “unaturlig” i prisoppgangen. En krypto kan fint gå opp XX antall prosent, men da bør man sjekke at det er noen naturlige årsaker til det. Som f.eks at det har kommet ut noen nyheter eller at man venter på noen nyheter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here