NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 78 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hva er TeDeFi network, Tefi coin og PoSA med Telegram-noder?

Blokkjedeteknologi utvikler seg raskere enn vi kan sortere ut forskjellene mellom CeFi, Defi, CeDefi, TeDefi, eller deres konsensusmekanismer som PoW, PoS, DPoS, CaaS, PoSA og andre mindre kjente algoritmer.

La oss finne ut hva TeDeFi er, og hvorfor Telegram ble valgt som kommunikasjonsprotokollen mellom brukeren og blokkjedenettverket.

Det autoritære CeFi

I de tidlige dagene var den eneste måten å pålitelig kjøpe eller selge krypto gjennom sentraliserte børser (CEX), som er “diktaturer” av noe slag. De fungerer, de er noe stabile, og de er avhengige av eldre teknologi, noe som betyr at de fleste brukere vet hvordan de skal brukes. Imidlertid kommer CEX-er med et spekter av potensielle problemer som underslag, hacks, mangel på åpenhet, mangel på absolutt kontroll over midler og mye mer. Dette er spesielt problematisk siden brukernes digitale eiendeler står på spill.

Det demokratiske DeFi

Desentralisert finans omfatter finansielle applikasjoner som opererer gjennom en desentralisert blokkjede, og fjerner dermed behovet for brukere å stole på enhver tredjepart. Uniswap, MakerDAO, Compound er noen få eksempler.

Ethereum var den første blokkjeden med smart kontraktsfunksjonalitet. Den ble lansert ved å bruke proof-of-work (PoW) konsensusprotokollen, lik Bitcoin. 

PoW-dataene gjør i hovedsak to ting:

  • Lar datanoder, som sikrer og beskytter plattformen, bli enige om gyldigheten av informasjonen publisert på Ethereum-nettverket
  • Forhindrer ethvert økonomisk angrep på nettverket

PoW-algoritmen er imidlertid ikke perfekt, og feilene – inkludert langsomme transaksjonstider og høye avgifter – ble for store til å ignorere. Fremveksten av desentralisert finans har understreket viktigheten av et effektivt nettverk.

The Proof of Stake (PoS) er en annen konsensusmekanisme som utviklet seg som et rimelig og lavt energiforbrukende alternativ til PoW-algoritmen. Logikken bak det er at det gjør utvinning av nye blokker lettere for innehavere av større mengder av tokenet. Det utviklet seg senere i Delegated Proof of Stake (DPoS) der brukere satser mynter til en liste over valgte delegater som har i oppgave å produsere blokker på nettverket og opprettholde konsensusregler. Gode eksempler på slike nettverk er EOS og Tron. DPoS-algoritmen kan behandle betydelig flere transaksjoner per sekund enn de som er nevnt ovenfor.

En annen algoritme som etterstrebet behovet for mer effektive og skalerbare blokkjedenettverk er proof of Authority (PoA). Det ligner på DPoS, men med validatornoder som satser på omdømmet deres i stedet for mynter, bekrefter deres virkelige identiteter og beviser deres pålitelighet. PoA regnes for det meste som en effektiv algoritme for privat blokkjede på grunn av dens høye ytelse og behovet for pålitelige validatorer.

Binance Smart Chain skapte en hybrid mellom PoA og DPoS, og kalte den Proof of Staked Authority (PoSA) eller Parlia. Denne konsensusmodellen kan støtte en kort blokkeringstid og lave avgifter, og den krever bare 21 validatorer for å kjøre. Validatorer bytter på å produsere blokker på en PoA-måte, tjene en belønning, men krever også daglig gjenvalg ved å satse styring for å kunne fortsette å være en del av validatorsettet.

Det progressive TeDeFi

Denne algoritmen la grunnlaget for TeDeFi-blokkjeden. PoSA gjør en stor tjeneste for DeFi-industrien, men den har samme flaskehals som andre. For å få tilgang til og betjene blokkjeden, for eksempel, handle en mynt på en desentralisert børs eller bare sjekke saldoen din, må den gjennomsnittlige brukeren bruke en gateway-app. Eller i Binances tilfelle få tilgang til deres sentraliserte børs, som er under regulatorisk gransking og kan endre reglene deres når som helst.

For å løse dette problemet vil TeDeFi gjøre det mulig for validatornoder å kommunisere direkte til deres Telegram Exchange Bot og lommebokbot gjennom deres MTProto sikre protokoll.

TeDeFis nettverk har sitt opprinnelige token TEFI, som gir drivstoff til økosystemet og gir de neste funksjonene:

  • Rabatter på exchanges
  • Staking til en validatornode
  • Gassavgifter
  • Styringsmakt
  • Belønning med validatornoder

For øyeblikket er TEFI-mynten utplassert på BSC-kjeden. Den handles gjennom deres TeDeFi Telegram-plattform med prisen bestemmes av etterspørselen, og holder konstant vekst, noe som gjør den til en foretrukket investering for tidlige brukere.

Totalt sett er TeDeFi et ambisiøst prosjekt dedikert til å bygge et raskt, autonomt og sikkert nettverk uten å måtte ofre desentralisering eller legge til tredjepartsprogramvare for å få tilgang til kjeden.

Legg igjen en kommentar

NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!