NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 78 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

XRP

Dette er kanskje den mest kjente kryptovalutaen utenom Bitcoin for mannen i gata. Det er flere grunner til dette, men i desember og januar så lagde XRP store overskrifter i norske og utenlandske aviser. Grunnen til det er at den gikk opp fra 0.40 dollar til hele 3.2 dollar på veldig kort tid. Det medførte at en av grunnleggerne av XRP, var en av verdens rikeste menn en liten stund. Da ble XRP omtalt som Ripple, men det er selskapet som lager og selger systemet som bruker XRP som token.

Ripple sin opprinnelse går helt tilbake til 2004, altså hele 5 år før Satoshi Nakamoto publiserte koden til Bitcoin. Da jobbet Ryan Fugger på et lite lokalt trading system. Ideen hans var å lage et desentralisert system som gjorde det enkelt for personer å lage sine egne penger. Dette systemet kalte Fugger for RipplePay.com. I 2011 så begynte Jeb McCaleb begynte å utvikle en kryptovaluta som var «preminet» istedenfor å bruke den energikrevende metoden som Bitcoin bruker. I 2012 så ansatte McCaleb, Chris Larsen. Sammen gikk de til Ryan Fugger med sin ide, som ga stafettpinnen videre til McCaleb og Larsen. Sammen stiftet de selskapet som da het OpenCoin.

I 2013 startet de utviklingen av Ripple-protokollen og betalingssystem. OpenCoin hentet i 2013 to runder med investeringer og kjøpte blant annet opp et selskap kalt Simple Honey. SimpleHoney var en app hvor man kunne lage ønskelister. Grunnen til oppkjøpet var at de ønsket å nå ut til brukerne. I følge Twitter-kontoen til SimpleHoney, så stengte de ned sin tjeneste 15.08.2013. Jeb McCaleb sluttet som ansatt i 2013. I september 2013 så endret OpenCoin navn til Ripple Labs. Omtrent på samme tidspunkt så gikk Ripple Labs ut med at betalingssystemet skulle være åpen kildekode.

I oktober 2015 så endret de navn til Ripple, fra Ripple Labs. I 2016 så fikk Ripple en BitLicense, som en av de første. Det er en lisens for virutuelle penger. Du kan lese mer om BitLicense her. Samme år så hentet de hele 55 millioner dollar fra flere store investeringsbanker.

Til forskjell fra de aller fleste andre kryptovaluta så er XRP i hovedsak ikke ment for privatpersoner, men laget for ultra raske betalinger for banker. De ha for øyeblikket piloter med American Express, Moneygram, Santander og SBI. Det er nettopp dette som har blitt XRP og Ripple sin nisje i kryptomarkedet. Men hva er forskjellen på Ripple og XRP? Det har du ikke vært alene om å lure på, XRP er en kryptovaluta og Ripple er et selskap som leverer systemer hvor du kan bruke XRP som valuta.

XRP og Ripple har et ganske dårlig rykte blant de som er over gjennomsnittet interessert i kryptovaluta. Når XRP ble grunnlagt, så lagde de 39 299 874 590 tokens. De eier 55 milliarder XRP, som de kan selge en milliard av hver måned. Dette mener mange betyr at XRP er sentralisert, fordi Ripple kan dumpe prisen når som helst.

Det andre problemet man påpeker med XRP er at bankene de offentliggjør som nye kunder og piloter ikke bruker XRP. Ripple har nemlig to forskjellige systemer, Xrapid og Xcurrent. Xrapid bruker XRP og Xcurrent bruker ikke XRP. Det kritikerne av XRP mener er at XRP ikke er nødvendig.

XRP har vært en av de mest volatile kryptovalutaer som finnes. I januar så hadde den steget hele 32000% og på det høyeste kostet en XRP 4 dollar. Nå koster en XRP 0,34 dollar. Grunnen til oppgangen var en kombinasjon av partnerskap-frenzy og rykter om de skulle listes på Coinbase. Det ble de ikke og siden da har prisen falt dramatisk.

Dette er ikke investeringsråd. I en portefølje med kryptovaluta så kan det være en grunn til å vurdere om man bør allokere noe til XRP. De fyller en egen nisje og skiller seg veldig fra andre på markedet. Gjør alltid din egen vurdering og ikke kjøp den på topp.

 

 

 

NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!