NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 78 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Bitcoin

Bitcoin ble laget av en mann eller kvinne under dekknavnet «Satoshi Nakamoto» i 2008. Ideen bak var å lage en måte å utveksle verdier digitalt uten et mellomledd på en sikker og trygg måte som hverken banker eller myndigheter kan kontrollere. Systemet bak Bitcoin bruker avanserte ligninger for å verifisere transaksjoner, såkalt «mining». Hvis du ønsker å lese mer om hvordan dette fungerer og teknologien så anbefaler vi at du leser vår innføring i kryptovaluta.

Det er flere sentrale punkter som skiller Bitcoin fra slik vi kjenner valutaer i dag. Det viktigste punktet og det som har satt selve standarden for kryptomarkedet er desentralisering. Bitcoin har ingen sentral myndighet eller sjef som kan bestemme over den. Det skal nevnes at den siste tiden har blitt flagget bekymring over at de store utvinnerne (minere), altså de som verifiserer transaksjoner igjennom sine datamaskiner har for mye makt. De kan ikke kontrollere systemet, men de kan påvirke pris ved kjøp og salg.

Vi har laget en guide på hvordan du kan kjøpe Bitcoin her!

Bitcoin har et begrenset opplag på 21 millioner Bitcoins, det vil aldri bli flere Bitcoins enn dette. Det er nettopp dette som gjør at Bitcoin er blitt så verdifull og det er derfor veldig mange forventer at Bitcoin vil vokse enormt over de neste årene. Dette er gjort for å hindre at noen kan «printe bitcoins» og det vil derfor ikke bli inflasjon, forutsatt at etterspørselen øker.

Alle kan se alle transaksjoner som skjer på Bitcoin-nettverket, men man kan ikke se hvem som eier de forskjellige kontoene man overfører imellom. Dette stemte nok i starten, men det sies (uten kilde) at blant annet FBI har funnet måter å spore eierne på, mest sannsynlig i det Bitcoin blir vekslet til penger. I tillegg så er det flere land som nå krever KYC av kryptobørsene (Know Your Customer), det betyr at man etterhvert kanskje fjerner dette personvernet. Dette avkrefter myten om at «Bitcoin brukes av kriminelle», det finnes veldig mange bedre alternativer blant kryptovalutaene for dette formålet.

Bitcoin var opprinnelig laget for å brukes, altså for å kjøpe ting for. En Bitcoin kan derfor deles helt ned til en hundredel-milliontedels av en Bitcoin. Det er svært få som bruker Bitcoin som betalingsmiddel i dag, Bitcoin er heller noe man bruker for å spare penger i. Veldig mange kaller Bitcoin «Internet-Gold».

Neste år så har Bitcoin 10-årsdag, den utvikler seg fortsatt og er den kryptovalutaen som folk stoler mest på.

 

 

NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!