NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 78 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Litecoin

Litecoin er en desentralisert kryptovaluta som ble laget av en tidligere Google-ansatt med navnet Charlie Lee i 2011. Charlie Lee er kanskje en av de få «stjernene» innenfor krypto som er likt av nesten alle. Litecoin er laget for å være en raskere kryptovaluta som er raskere enn Bitcoin og mer egnet for transaksjoner. Litecoin har 4X så mange coins enn Bitcoin, som betyr at det maksimalt vil eksistere 84 millioner Litecoins.

Litecoin har blitt beskrevet på følgende måte:

Hvis Bitcoin er gull, så er Litecoin sølv

Litecoin er som en modifisert klone av Bitcoin, designet for å brukes og ikke for å lagre verdier. Litecoin brukes som et slags eksperiment som «SegWit» er et godt eksempel på. Dette er en teknologi som skal øke hastigheten på transaksjoner. Dette blir først testet på Litecoin, før det implementeres på Bitcoin-nettverket.

Prisen på Litecoin har sett ekstreme økninger fra 2015-2017. I 2015 så kostet en LTC 1,5 dollar og på det høyeste så var den verdt 400 dollar. I skrivende stund så har prisen falt ned til 55 dollar og det ser ut som prisen kan falle ytterligere. Fallet på Litecoin startet da Charlie Lee solgte hele sin beholdning av Litecoin og kunngjorde dette på Twitter. Han begrunnet dette med at han ikke ønsket å tenke over at det han sier/gjør har en effekt på prisen.

Hva skiller Litecoin fra Bitcoin? 

  1. Litecoin har en maksimal grense på 84 millioner Litecoin, til forskjell fra Bitcoin sine 21 milioner.
  2. Forskjellig kryptografi
  3. Raskere bekreftelse på transaksjoner

Selv så bruker vi Litecoin når vi skal transportere verdier fra børs til lommebok, dette for å unngå unødvendig høye gebyrer og det går raskere.

 

 

NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!