NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 78 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Hvordan KJØPE Dogecoin? Steg – for Steg

I denne artikkelen ser du hvordan kjøpe Dogecoin (DOGE)!

Dogecoin har i løpet av 2021 steget vanvittig mye. Bare siste året er den verdensberømte kryptovalutaen oppe med mer enn 3000 prosent – men er det egentlig en god investering?

Her finner du svar på alt som omhandler den populære «hundemynten». Vi forklarer hva det er, hva som gjør den så populær, samt at du finner beskrivelser på hva som påvirker Dogecoin verdi. Vi forklarer også hvor du kan kjøpe Dogecoin, i tillegg til at vi belyser fordeler og ulemper med en investering. 

Hvorfor kjøpe Dogecoin?

 • Dogecoin har en ellevill vekst på flere tusen prosent det siste året. Siden lanseringen i 2013 er kryptoen oppe med rundt 100,000 prosent!
 • DOGE er rangert blant de 20 største på markedet, med en markedsverdi på astronomiske 21 milliarder dollar.
 • Dogecoin kurs er meget volatil. Dette gjør at du kan oppnå høye gevinster på kort sikt.
 • Det er særlig hype og trender på sosiale medier som påvirker Dogecoin verdi. Det gjør at du nokså enkelt kan forutsi fremtidige prisbevegelser på kortere sikt, holder du deg oppdatert.

Du kan enkelt kjøpe Dogecoin på handelsplattformen Plus500. Dette er en prisvinnende plattform fri for skjulte gebyrer og avgifter. 

 

Hva er Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) er en kryptovaluta som ble utviklet i 2013 av Billy Markus og Jackson Palmer. De ønsket seg en morsommere kryptovaluta som appellerte utenfor den seriøse Bitcoin-kjernen.

Det er derfor DOGE er avbildet av den søte og morsomme hunden «Shiba», en populær internett-meme.

Skapelsen av Dogecoin startet først som en vits og var ment som et stikk mot resten av kryptomarkedet, som var oppfattet som for seriøst av skaperne. Tross sin useriøse tilnærming ble hundemynten raskt populær blant flere av kryptotilhengerne.

Det tok nemlig ikke lang tid før Dogecoin verdi steg mye, fordi den ble brukt som en måte å belønne brukere som delte eller opprettet godt og morsomt innhold på sosiale nettverk.

Vanvittig vekst i 2021

Siden Doge ikke har noe reelt formål eller nytteverdi, annet enn at den skal være morsom, er den kategorisert som en «meme coin».

Meme coins er en sterk motsetning til Bitcoin og andre krypto som faktisk har et mål om å forandre måten transaksjoner og andre finansielle tjenester gjennomføres på.

Likevel har Dogecoin klart å befeste seg som en av de aller største kryptoene på dagens marked, med en markedsverdi på rundt 20 milliarder dollar. Dette er mye takket være Elon Musk og hans Twitter-konto.

Tesla-sjefens hype og opphaussing av Doge, gjorde at kryptoen vokste seg fra å være ubetydelig på markedet til å bli markedsdominerende.

I dag er hundemynten rangert som den ellevte største kryptovalutaen, og på sitt hittil beste var kryptoen rangert den fjerde største på markedet. 

Hvordan kjøpe Dogecoin: Steg – for – Steg Guide

Her viser vi hvordan kjøpe Dogecoin. Det gjøres enkelt følger du guiden stegvis. Alt du behøver å gjøre er å:

·        Finne en handelsplattform

·        Opprette konto og gjøre et innskudd

·        Kjøpe Dogecoin 

Velg handelsplattform

Så hvor kan du kjøpe Dogeoin? Ettersom det er en av de mest populære kryptoene på dagens marked tilbyr de fleste kryptobørser handel av doge.

Nå er det imidlertid slik at ikke alle handelsplattformer nødvendig vis passer deg like bra. Vi har derfor laget denne guiden, slik at du enklere skal finne plattformen som passer deg.

Dette er hva du bør vurdere ved valg av handelsplattform:

 • Trygghet og sikkerhet: Først og fremst må du vurdere hvor trygg plattformen er. Dette gjør du ved å se på hvem som regulerer plattformen og hvilke lisenser plattformen har. Det er kun hos regulerte og lisensierte aktører at du kan vite for sikkert at pengene står trygt.
 • Gebyrer og avgifter: Gebyrer som kurtasje og spredning vil på sikt spise opp pengene dine. Derfor er det naturligvis best å velge prisvennlige plattformer. Desto mindre du betaler i gebyrer og avgifter, jo mer penger sitter du igjen med.  
 • Utvalg: Et godt utvalg gjør det enklere å diversifisere porteføljen. Dette er en god strategi for å spre risiko.  
 • Verktøy og funksjoner: Verktøy og funksjoner er til for å optimalisere avkastningspotensialet og samtidig forhindre fatale tap. Derfor vil en funksjonsrik plattform gjøre det enklere å lykkes med investeringen.
 • Brukervennlighet: Velg en plattform tilpasset ditt nivå og din strategi. Skal du investere på lang sikt, er det lite lønnsomt med CFD-plattformer forbeholdt aktive tradere.

Sett i forhold til de nevnte faktorene ovenfor er det Plus500 vi anbefaler. Her handler du uten å betale mye i gebyrer og avgifter, samt at dem har et imponerende utvalg av både investeringsaktiva og funksjoner.

I tillegg er det en plattform tilpasset «alle». Her har erfaringsnivå ei heller investeringsstrategi betydning, da du kan både kjøpe på lang sikt og trade CFD-er.

Kanskje viktigst av alt, er det faktum at plattformen er både trygg og sikker. Den er regulert av flere pålitelige byråer, samtidig som den har svært gjennomgående sikkerhetstiltak for å forhindre kriminell aktivitet. 

Verifiser profilen

Hos Plus500 oppretter du konto gratis, og det tar heller ikke lang tid. Alt du trenger å gjøre er å besøke hjemmesiden og klikke på «bli med nå».

Lag brukernavn og passord, og klikk på «opprett konto» 

Verifiser deg

Når du har opprettet konto kommer du til en side hvor du må svare på noen spørsmål om deg selv. Når det er gjort må du verifiseres.

Det gjøres ved å sende inn kopi av ID-kort eller ved å sende inn nasjonalt ID-nummer.

Årsaken til at du oppgir sensitiv informasjon er for at Plus500 har det som et krav. Alle regulerte plattformer er nødt til å gjennomgå såkalte «kjenn din kunde» prosesserer for å forhindre ulovlig aktivitet som hvitvasking.

Det er også et sikkerhetstiltak for å beskytte deg som bruker.

Gjør et innskudd

Du må deretter gjør et innskudd. Du må Minimum sette inn 50 dollar, men utover det er det ingen begrensninger. Vanlige betalingsmetoder er bank- og kortoverføringer. 

Kjøp DOGE

For å kjøpe Dogecoin søker du bare i søkefeltet.

Søk «doge» 

Klikk på «Handle»

Klikker du på «handle» kommer du til kjøpssiden. Her velger du beløpet du ønsker å kjøpe for, eller antall mynter du ønsker å kjøpe. Klikk deretter på «Åpne handel». Du vet da hvordan kjøpe Dogecoin! 

For å selge Dogecoin må du gå til porteføljen. Der finner du alle dine investeringer.

For å selge klikker du på Dogecoin, for å deretter klikke på «Lukk handel». Pengene overføres da til din handelskonto. 

Er Doge en god investering?

Det er mye som taler for at Dogecoin er en god investering, men samtidig er det viktig å være klar over at det er en investering med ekstremt høy risiko. Den verdensberømte «memen» har en hinsides vekst det siste året, og er utvilsomt en av de absolutt mest populære og kjente Kryptvalutaene.

Dette skal Elon Musk ha en stor takk for. Med uttalelser som at han er «The Dogefather» og at det er hans «favoritt- krypto», samt flere kryptiske meldinger på Twitter, har han regelrett sendt både etterspørselen og prisen til værs.

I dag er det en markedsdominerende krypto som de aller fleste, særlig de som kjenner til kryptovaluta, har hørt om.

Det negative med hundemynten er at den ikke har noe reelt formål. Her er det kun hype som er årsaken til den sterke posisjonen. Så hva som skjer om hypen avtar? Det mest sannsynlige utfallet er dramatiske kursfall. 

Dogecoin Utvikling 

Dogecoin kurs har som nevnt en eksplosiv vekst det siste året. Oppgangen er på flere tusen prosent, og siden lanseringen er mynten oppe med rundt 100,000 prosent. Av den grunn er det kanskje ikke rart at flere ønsker å kjøpe Dogecoin?

Nå er det også slik at Dogecoin verdi svinger ekstremt mye, tross den sterke veksten. Her er det normalt med en prisvariasjon på flere prosent på en og samme dag – men hva er det som forårsaker de kraftige prissvingningene?

Typisk vil Dogecoin stige voldsomt i perioder hvor hypen på sosiale nettverk er stor, og falle noe den påfølgende perioden ettersom flere selger seg ut for å sikre gevinster. Også Elon Musk har fungert som en katalysator, både i positiv og negativ forstand. Er hans uttalelser og meldinger positive vil det føre til høyere etterspørsel og vekst, men er uttalelsene negative vil det typisk føre til en dalende etterspørsel.

For å lære mer om Doge kurs, kan du lese her

Dogecoin vs annen kryptovaluta 

Skal du lykkes med kryptoinvesteringene er det viktig å forstå markedet som helhet. Du kan da enklere velge ut kryptoen du tror har høyest potensial og som kan gi best avkastning på sikt.

Det er derfor vi i dette avsnittet sammenligner Dogecoin, med andre Meme coins. 

Shiba Inu vs Dogecoin

·       Begge er avbildet av hunden «Shiba»

·        Begge er kategorisert som «meme-coins», altså mynter som skal være morsomme.

·        Begge har et gigantisk tilbud av coins.

·        Begge er umåtelig populær blant kryptoentusiaster.

·        Shib coin ble utviklet for å overgå Dogecoin.

·        Dogecoin er i hovedsak brukt til å belønne brukere på sosiale medier som deler eller lager godt innhold.

Dogecoin vs Floki Inu

·        Floki er inspirert av hunden til Elon Musk som heter «Floki»

·        Floki fungerer som betalingsmiddel på en markedsplass for NFT-er.

·        Dogecoin brukes i hovedsak til å belønne brukere som deler godt innhold på sosiale nettverk.

·        De begge har en ubegrenset tilførsel av mynter 

Fordeler og ulemper med å kjøpe Dogecoin

 • Det er en av de mest populære kryptoene på markedet. Den har en dominerende markedsposisjon og en markedsverdi på rundt 20 milliarder dollar.
 • Oppgangen er på flere tusen prosent det siste året.
 • Det er relativt enkelt å forutsi fremtidige prisbevegelser på kortere sikt, ettersom det er hype på sosiale medier som påvirker prisen i størst grad.
 • Høy volatilitet gjør det til en investering med høy risiko. Samtidig muliggjør dette høye gevinster på kort sikt.
 • Det er en krypto uten nytteverdi, annet enn at den skal være morsom. Det er stor diskusjon hvorvidt dette er en boble eller om den vil fortsette å stige. 

Oppsummering – burde du investere DOGE?

Dogecoin, kanskje verdens mest kjente «meme»? Burde du investere eller ikke? Først og fremst må du vurdere egen risikotoleranse.

Her vil prisen variere mye, noe som for så vidt er svært gunstig for aktive tradere. Høy volatilitet muliggjør nemlig høye gevinster på kort sikt.

Dessuten må det heller ikke glemmes at den faktisk er en av de mest populære kryptoene på markedet for tiden. Av den grunn kan også Dogecoin være et godt tilskudd i en langsiktig kryptoportefølje.

Doge har også tidligere opplevd at hype og trender kan sende prisen til værs, noe som gjør profittpotensialet høyt.

Bare husk å invester ansvarlig. Aldri bruk mer penger enn du har råd til å tape, og aldri tro at historisk avkastning er garantier for fremtidig gevinst. 

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Dogecoin?

Det er en kryptovaluta som ble skapt for å være et morsommere tilskudd til det ellers seriøse kryptomarkedet. Doge er kategorisert som en «meme coin», altså morsom mynt uten reell nytteverdi. 

Hvordan kjøpe Dogecoin?

For å kjøpe Doge må du opprette konto på en handelsplattform. Vi anbefaler Plus500. Du må så verifisere deg og gjøre et innskudd. Når det er gjort kan du kjøpe Dogecoin. 

Hvor kan jeg kjøpe Dogecoin?

Du kan kjøpe Dogecoin hos Plus500. 

Er  Dogecoinn trygt? 

Ja, det er en trygg krypto, men merk at investeringer innebærer høy risiko på grunn av høy volatilitet. 

Hva brukes Dogecoin til?

Dogecoin brukes hovedsakelig til å belønne brukere som deler godt innhold på sosiale nettverk. Det har egentlig ikke noe reelt formål, annet enn at mynten skal være «morsom». 

Legg igjen en kommentar

NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!