NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!
CFD-er er komplekse instrumenter og medfører stor risiko for å tape penger raskt gjennom giring. 78 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Investere i bitcoin? Lær deg hvordan her!

Stadig flere nordmenn begynner å fatte interesse for bitcoin og ikke minst ønsker å se på mulighetene for å investere i bitcoin. Veldig mange tror at det er vanskelig, utrygt og noen tror kanskje det er ulovlig å investere i bitcoin. Det er hverken vanskelig eller utrygt å investere i bitcoin, man trenger bare å gjøre det på en ordentlig måte. I Norge så har vi vært så heldig å fått noen veldig gode alternativer til de store utenlandske børser, de norske børsene er godkjent av Finanstilsynet. Det betyr at man nå kan investere i bitcoin via norske aktører som må forholde seg til norske lover og rutiner. Det betyr ikke at de utenlandske børsene er mindre trygge enn norske kryptobørser, men som nordmann så føler man seg naturligvis mye mer trygg når man kan investere igjennom en norsk aktør.

Les gjerne vår guide om hvordan du kan kjøpe bitcoin her!

Slik kommer du i gang med å investere i bitcoin

For å kunne investere i bitcoin så er du nødt til å ha to ting klart først. Du må ha penger klare til å investere og du må forstå risikoen som bitcoin innebærer. Selv om vi i KryptovalutaInvestor.com er evige optimister når det kommer til prisen på bitcoin så anbefaler vi at du gjør en grundig vurdering før du velger å investere i bitcoin. Så langt har bitcoin klart seg veldig godt hvis du ser på statistikken men på samme måte så kan man ikke si at bitcoin har bestått testen ennå. Derfor er det en veldig potensiell stor oppside men på samme måte en stor nedside om noe skulle gå galt. Bitcoin er svært volatil, den kan fort gå opp 20 % men den kan samtidig falle like fort. Gjør deg derfor opp en vurdering om hvor mye du ønsker å investere, gitt risikoen en investering i bitcoin innebærer.

Hva trenger jeg for å investere i bitcoin?

Du trenger egentlig ikke mye for å kunne investere i bitocin, men vi anbefaler at alle som kjøper bitcoin oppbevarer denne trygt. Hvis du ser over de siste årene så har det vært mange hackinger av kryptobørser, derfor anbefaler vi at du unngår å lagre bitcoin på børsene. For unngå dette så trenger du en digital lommebok som bare du har tilgang til. Vi liker å kalle dette for en digital safe hvor du er den eneste som har koden. Vi har skrevet en egen artikkel til deg som ønsker å lære mer om hvordan du kan lagre kryptovaluta.

Hvor burde jeg kjøpe bitcoin?

Når du skal investere i bitcoin så kan du velge mellom mange forskjellige børser. Du finner en liste i toppen av denne artikkelen. Plus500 er vår favoritt!

Hva er viktig å tenke på før du investerer?

Før du investerer i bitcoin så er det utrolig viktig at du tenker på hva slags strategi du skal bruke. Om du skal investere store beløp i Bitcoin så kan det være greit å bruke en aktør som tilbyr OTC (over the counter). For alt under en million så kan man like gjerne bruke en børs, men man ønsker ikke å kjøpe alt i en stor transaksjon. Det er bedre å spre investeringen ut over tid, det betyr at du får en bedre snittpris på bitcoinen og du sikrer deg mot å kjøpe på «toppen». Veldig mange som investerer i bitcoin gjør dette i et langt perspektiv og da vil ikke prisen være veldig viktig, da det gjerne er små variasjoner.

Hvordan investere i bitcoin uten å kjøpe bitcoin?

Veldig mange ønsker ikke å sitte på bitcoin selv og ønsker å ha muligheten til å enkelt komme seg ut når de selv ønsker dette. Da finnes det flere muligheter for deg. Du kan finne et fond som investerer i kryptovaluta, du kan kjøpe ETFer eller du kan kjøpe deg CFD kontrakter. Noen foretrekker å kjøpe CFDer eller ETFer istedenfor å investere i bitcoinen selv. Dette passer for deg som kun ønsker eksponeringen mot bitcoin men som nødvendigvis ikke ønsker å sitte på den selv.

Legg igjen en kommentar

NavnFordelerBesøk
Kjøp Kryptovaluta gjennom CFD-er!Kjøp nå!